Două echipe de fotbal din România, finanțate de la bugetul de stat al Ungariei

Două echipe de fotbal din România, finanțate de la bugetul de stat al Ungariei
| Foto: gsp.ro

Guvernul maghiar a recunoscut implicarea financiară în cazul cluburilor Sepsi Sfântu Gheorghe și Csikszereda.

Promovată la începutul sezonului trecut în Liga 1, formația din Sfântu Gheorghe a urcat treptat în clasament, iar în noua stagiune este una dintre candidatele la un loc de play-off. Echipa din Miercurea Ciuc este mai puțin cunoscută, fiind participantă în Liga 3, dar a ajuns în lumina reflectoarelor recent, când a eliminat-o pe Dinamo București din Cupa României.

În urma unei cereri făcute de GSP, oficialii guvernului de la Budapesta au recunoscut că oferă finanțare celor două echipe din România. “Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe).

În conformitate cu decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare”, se arată în răspunsul oferit de guvernul maghiar.

Suma de 6,4 milioane de euro primită de Sepsi și Csikszereda este mult mai mare decât cea pe care o primesc federații importante de la guvernul român. Federațiile de Canotaj și Handbal, cu rezultate notabile în ultimii ani, primesc 1,5 milioane, respectiv 1 milion de euro de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Comenteaza