Două meciuri de volei cu scop umanitar, la Dej

Două meciuri de volei cu scop umanitar, la Dej
Sala Sporturilor din Dej va găzdui miercuri după-masă două meciuri de volei care vor fi dedicate unui copil de numai 3 ani diagnosticat cu autism infantil.

De la ora 16 se va disputa meciul de volei feminin dintre Universitatea Cluj şi Dinamo Bucureşti, iar două ore mai târziu se vor înfrunta CS Unirea Dej şi Explorări Baia Mare, în derby-ul etapei a XV-a.

Evenimentul este unul caritabil şi deşi intrarea este liberă organizatorii roagă spectatorii să doneze câte 20 de lei pentru a-l ajuta pe Yanis Viman, un copil de numai 3 ani care suferă de autism infantil. La intrarea în sală vor fi urne special amplasate unde dejenii vor putea dona aceşti bani.

"Pe data de 25 noiembrie, la ora 10:25 a venit pe lume minunea noastră Yanis-Luca cu scorul APGAR 10. Dezvoltarea lui a fost normală, creştea, eram în grafic, nimic nu prevestea că va urma ceva rău. În jurul vârstei de un an şi 5 luni mi-am pus unele semne de întrebare şi asta pentru că îl comparam cu alţi copii de vârsta lui şi mă întrebam de ce nu vorbeşte. O lună mai târziu am observat că nu întorcea capul când îl strig şi îşi flutură mâinile foarte mult, nu se juca adecvat cu jucăriile, le bătea una de alta, învârtea roţile la maşini, etc. M-am hotărât să merg la un specialist. Ceea ce am bănuit, dar speram din suflet să nu fie adevărat, s-a confirmat: autism infantil. Am fost distrusă, am plâns foarte mult. După 2 luni de zile am luat atitudine şi am început terapia la Asociaţia Autism Transilvania", se arată pe pagina de facebook dedicată micuţului.

Donaţii se pot face în contul RO55.CECE.CJ03.08RO.N077.4413 deschis la CEC BANK Dej.

 

Etichete
Comenteaza