Două ţinte ratate, din patru. CFR a pornit cu stângul în noul sezon

Două ţinte ratate, din patru. CFR a pornit cu stângul în noul sezon
Abia a început sezonul şi CFR a fost eliminată deja din două competiţii din cele patru în care s-a înscris în acest sezon: Cupa Ligii şi Europa League. Participarea în grupele EL era o ţintă vitală pentru clujeni.

Ratarea calificării în grupele Europa League poate fi considerată un eşec atât pe plan sportiv, cât mai ales din punct de vedere financiar. Pentru calificarea în grupele celei de-a doua competiţii europene, feroviarii ar fi încasat 1,3 milioane de euro. A venit însă returul cu Dinamo Minsk şi UEFA a închis linia de credit a feroviarilor. 

La braţ cu Brommapojkarna 

O aventură apărută din neant, după forfait-ul Vasluiului şi insolvenţa lui Dinamo, s-a terminat practic înainte de a începe. CFR a spus adio Europei cot la cot cu Diósgyőr, H. Kiryat Shmona, Brommapojkarna, Vikingur sau Zimbru Chişinău, echipe cu rezonanţe mai degrabă exotice. Vremurile când Luís Alberto îngenunchea Manchester United chiar pe Old Trafford par foarte îndepărtate, deşi n-au trecut nici doi ani de atunci.

Până acum CFR-ul a jucat în total şapte partide: patru cu adversari externi şi patru cu interni. Bilanţul nu e tocmai satisfăcător: două victorii, două egaluri şi trei înfrângeri. Totul a pornit cu eliminarea din Cupa Ligii unde, ce-i drept, CFR a jucat cu rezervele. Doar Guima şi Christian s-au aflat pe teren, dintre jucătorii cu ambiţii de titulari.

În Liga I, cu cele patru puncte acumulate, echipa “alb–vişiniilor” se situează în acest moment pe locul al şaptelea. Iuliu Mureşan a propus ca obiectiv cupele europene şi încă nu e nimic pierdut, având în vedere că singurul eşec este cel cu Steaua.

Suferinţă în atac

CFR-ul suferă mai ales în faza de atac, pentru că, în afară de meciul din campionat cu Ceahlăul, câştigat categoric cu 4-0, în celelalte partide jucătorii antrenaţi de Vasile Miriuţă au mai reuşit să înscrie o singură dată, în deplasarea de la Jagodina.

Atacanţii sunt corigenţii lui Miriuţă: doar trei goluri au marcat atacanţii săi. Tade are o "dublă" cu Ceahlăul, victima sa preferată, iar noul venitul Guima a marcat golul calificării din Serbia. Ogbu a jucat în turul cu Jagodina şi, după proverbiala sa "sterilitate" de la Cluj, a plecat să fie golgheter în China.

Miriuţă vrea în continuare un atacant şi îl vizează pe congolezul Dore, care deocamdată nu a apărut însă pe radarul CFR-ului.

Felgueiras, Deac, Camora şi atât

Un alt minus al “alb–vişiniilor” este lipsa vedetelor din echipă. În sezoanele trecute jucau la CFR Bastos, Sougou, Cadu, Trică sau Culio, însă acum lipsesc individualităţile. “Acum avem jucători buni, dar dacă joacă doi, trei mai slab se vede deja", se plângea Miriuţă după înfrângerea cu Steaua. 

 

Comenteaza