Dramatism la cote maxime în Sala Polivalentă. U-BT a învins Hapoel Holon după două reprize de prelungiri

Dramatism la cote maxime în Sala Polivalentă. U-BT a învins Hapoel Holon după două reprize de prelungiri
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană a câștigat cel de-al patrulea joc din grupele Basketball Champions League, scor 106-101.

Jocul din BT Arena a început cum nu se poate mai prost pentru "studenți", israelienii fiind cei care au reușit un parțial de 13-4. Mihai Silvășan a cerut imediat time-out, iar formația sa a înscris rapid 5 puncte. Cu toate acestea, primul sfert le-a aparținut oaspeților, care conduceau cu 24-17 după 10 minute de joc.

În cea de-a doua perioadă a meciului, ambele formații au mărit ritmul, atât în ofensivă, cât și în defensivă. Chiar dacă U-BT a reușit să se apropie chiar și la o singură posesie, Hapoel Holon și-a continuat evoluția convingătoare, iar la pauză conducea cu 46-37.

La revenirea de la cabine, "studenții" au prins aripi, au reușit un parțial de 10-0 și au preluat pentru prima dată conducerea. Cu toate acestea, israelienii și-au revenit și cu 10 minute înainte de final conduceau 61-57.

Ultimul sfert al întâlnirii a fost unul extrem de disputat. Diferența dintre cele două formații nu a fost mai mare de două posesii, iar jucătorii s-au luptat pentru fiecare minge. Deși un coș de la mare distanță al lui Pnini părea decisiv, Richard a răspuns cu o aruncare aproape imposibilă cu care și-a ținut echipa în joc și a trimis partida în prelungiri, după 83-83 la finalul primelor patru sferturi. 

Hapoel Holon a condus în cea mai mare parte a perioadei suplimentare, însă magicianul Richard a scos o nouă aruncare de trei puncte din joben și a prelungit suspansul.

Baschetbaliștii de la U-BT s-au dovedit a fi mai puternici în cea de-a doua perioadă de prelungiri și au reușit să obțină un nou succes important, scor 106-101.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Stipanovic (29 de puncte, 7 recuperări), urmat de Brown (20 de puncte, 8 pase decisive) și Richard (17 puncte, 8 recuperări și 8 pase decisive). 

Comenteaza