Video Dubla lui Anselmo de la Galați trimite "U" în "finala" pentru Conference League

Dubla lui Anselmo de la Galați trimite "U" în "finala" pentru Conference League
| Foto: Facebook / FC Universitatea Cluj

După trei înfrângeri consecutive în fața "oțelarilor", două în campionat și una în semifinalele Cupei României, a venit și revanșa "studenților". Iar "U" Cluj este echipa ce va înfrunta Universitatea Craiova în barajul pentru Europa.

FC Universitatea Cluj a învins-o pe Oţelul Galaţi cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, în deplasare, într-un prim baraj al celor mai bune echipe (cu licenţă UEFA) din play-out-ul Superligii de fotbal. Victoria îi trimite pe clujeni în etapa a doua și ultima a barajului pentru Conference League, unde o vor înfrunta pe Universitatea Craiova. 

Ambele goluri ale ardelenilor au fost reuşite de atacantul argentinian Federico Anselmo (62, 73), introdus pe teren în min. 58.

Oţelul, care a pierdut dramatic finala Cupei României în faţa Corvinului Hunedoara, la loviturile de departajare, a avut o mare şansă de a deschide scorul cu ''U'', care atacantul sârb Anes Rusevic a ratat un penalty (29), şutul său fiind apărat de portarul Edvinas Gertmonas. Gertmonas făcuse fault asupra lui Samuel Teles în careu în faza anterioare.

Anselmo a deschis scorul din pasa lui Ante Roguljic (66), iar la golul din minutul 73 a pasat decisiv Robert Silaghi.

Gălăţenii au mai avut ocazii bune de gol prin Frederic Maciel (45+3), dar acesta a fost deposedat in extremis de Thalisson Kelven la 6 metri, şi prin Mihai Adăscăliţei (66), care a trimis cu capul pe lângă poartă.

Oţelul (locul 2 în play-out) şi "U" Cluj (locul 4 în play-out) au jucat acest baraj deoarece UTA Arad (locul 1) şi FC Hermannstadt (locul 3) nu au licenţă UEFA.

Oţelul nu pierduse în cele patru partide anterioare cu ''U'' Cluj în acest sezon: 1-1 (la Galaţi) şi 1-0 (la Cluj-Napoca), în sezonul regulat, 1-0 în play-out şi 2-1 în semifinalele Cupei României (ambele la Galaţi).

Universitatea Cluj o va înfrunta pe Universitatea Craiova (locul 3 din play-off) în baraj pentru Conference League, duminică, de la ora 20:00, în Bănie.

În cazul în care Corvinul (liga a doua), câştigătoarea Cupei României, nu va primi licenţa UEFA, atunci ''U'' Cluj va juca barajul pentru cupele europene cu Farul Constanţa (locul 4 în play-off).

ASC Oţelul SC Galaţi - AS FC Universitatea Cluj 0-2 (0-0), Stadion Oţelul - Galaţi

A marcat: Federico Anselmo (62, 73).
* Anes Rusevic (Oţelul) a ratat un penalty în min. 29 (a apărat Edvinas Gertmonas).

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Stelian Slabu (Braşov); al patrulea oficial: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe)

Arbitru video:
Iulian Dima (Bucureşti); arbitru asistent video: Ovidiu Artene (Vaslui)
Observatori: Cristina Babadac (Reşiţa) - CCA, Mircea Călin (Bucureşti) - LPF

Rezumat Oțelul Galați - FC Universitatea Cluj 0-2 (19.05.2024)

Comenteaza