Duel cu locul 13 din Turcia. U-BT întâlnește Gaziantep în a doua rundă din Europe Cup

Duel cu locul 13 din Turcia. U-BT întâlnește Gaziantep în a doua rundă din Europe Cup
Săptămâna trecută, baschetbaliștii clujeni s-au impus cu 85-76 în fața kosovarilor de la KB Peja, la Sala Sporturilor "Horia Demian". Universitatea s-a calificat în FIBA Europe Cup după ratarea accederii în grupele Basketball Champions League.


">

U-BT va juca miercuri, 26 octombrie 2016, pe terenul turcilor de la Gaziantep Basketbol, în cel de-al doilea meci din grupele FIBA Europe Cup. În prima rundă, echipa lui Silvășan a învins cu 85-76 KB Peja, din Kosovo.

Viitoarea adversară a studenților s-a clasat pe locul 8 în ultimul sezon al Ligii Naționale din Turcia. În stagiunea curentă, Gaziantep ocupă 13 după primele trei etape de campionat. Formația turcă a pierdut toate partidele disputate până acum în competiția internă. Cu toate acestea, Gaziantep a reușit să câștigă prima partidă din Euro Cup, 93-86 cu Petrolina AEK Larnaka.

Universitatea a întrecut cu 87-84 CSU Sibiu, în utima rundă din campionat. Clujenii ocupă locul 5, cu 7 puncte. Pentru elevii lui Silvășan, este al doilea joc din sezonul curent în compania unei echipe din Turcia. U-BT a mai înfruntat Ușak Sportif în turul 2 preliminar din Basketball Champions League, de unde a fost eliminată cu scorul general de 156-178.

"Nu am avut foarte mult timp ca să pregătim acest joc, dar așa e sistemul. Jucăm din trei în patru zile și trebuie să ne obișnuim. Mergem cu gândul de a învinge. Nu ne temem de atmosfera din sală. În weekend, ne-am impus la Sibiu în fața unui public care a creat spectacol și asta ne va motiva. Turcii au șapte străini în lot și la nivel individual sunt foarte buni", a declarat antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Pivotul Vlad Moldoveanu a înscris 20 puncte în ultimul joc de campionat, 87-84 cu CSU Sibiu. El a marcat alte 7 puncte și în victoria 85-76 cu KB Peja, în prima etapă din FIBA Europe Cup.

"Ne așteaptă o confruntare dificilă, dar mergem la victorie, la fel cum am făcut-o în toate deplasările din acest sezon. Gaziantep este o echipă valoroasă, dar nu e una omogenă și asta se vede în campionat. Acolo au pierdut trei meciuri, iar săptămâna trecută au învins destul de greu Larnaka. Nu contează atât de mult că suntem lideri în grupă, important este să ne regăsim aici și în luna decembrie, când se încheie prima fază a competiției", a spus baschetbalistul "studenților".

Gaziantep Baketbol - U-BT Cluj-Napoca se joacă miercuri seara, de la ora 20:30, pe arena Karataş Şahinbey Sport Hall. Meciul va putea fi urmărit în direct doar pe canalul de Youtube al FIBA.

Comenteaza