Duel decisiv pentru “tricolorii” mici. România U21 se luptă cu Bosnia pentru un loc la Campionatul European

Duel decisiv pentru “tricolorii” mici. România U21 se luptă cu Bosnia pentru un loc la Campionatul European
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa națională de tineret are o șansă foarte bună de a se califica la primul turenu final, după o pauză de 20 de ani.

După o victorie entuziasmantă pe terenul Portugaliei, elevii lui Mirel Rădoi se pregătesc de duelul cu liderul gurpei, Bosnia. Partida ce se va disputa la Ovidiu este decisivă în economia calificării, având în vedere faptul că Bosnia și Portugalia se vor întâlni în meci direct, iar România se va duela doar cu Țara Galilor și Lichtenstein.

Selecționerul Mirel Rădoi știe exact ce tactică va folosi împotriva ex-iugoslavilor. “Evident că va diferi şi abordarea meciului faţa de cea cu Portugalia, pentru că, în marea majoritate a partidelor, Bosnia a predat iniţiativa echipelor Portugaliei, României, pentru a putea profita de spaţiu. Este o echipă periculoasă, foarte puternică în duelurile unu la unu şi, din punctul meu de vedere, va încerca să speculeze orice situaţie de contraatac şi fază fixă. Asta nu înseamnă că nu au jucători de valoare, iar dacă nu îi vom lăsa să îşi facă jocul, cu siguranţa că au calitate să şi paseze

Vom vedea exact unde ne vom situa, deocamdată încercăm să luăm pas cu pas, pentru că de cele mai multe ori, în istoria noastră, s-a întâmplat ca în meciurile decisive, exact acolo să clacăm. Nu vreau ca eu sau jucătorii să înţeleagă că noi am realizat ceva măreţ înainte să terminăm, deocamdată nu am făcut decât să învingem Portugalia”, a declarat fostul internațional, potrivit Telekom Sport.

După ce a salvat un penalty, în minutul 90+8, în partida cu Portugalia, căpitanul Ionuț Radu este sigur că “tricolorii” vor avea parte de un meci greu împotriva Bosniei. “Cu siguranţă ăsta e avantajul nostru, că avem publicul de partea noastră, dar noi trebuie să luptăm până la sfârşit, să dăm tot ce avem mai bun şi să ţinem cont de tot ce am făcut până acum, să nu dăm cu piciorul, pentru că e foarte important meciul cu Bosnia şi trebuie să-l tratăm ca atare.

Eu trebuie să ajut echipa în cele mai dificile momente. Bosnia mi se pare o echipă foarte solidă, au şi ei, vin cu cinci victorii, un elan foarte bun noi, trebuie să fim uniţi. Pentru că ăsta e singurul cuvânt şi singura soluţie pentru a-i opri”, a precizat portarul echipei italiene Genoa.

Dacă România învinge Bosnia, calificarea este în mare măsură asigurată, având în vedere că echipa națională va disputa pe teren propriu ultimele două meciuri, în compania Țării Galilor și a Lichtensteinului, formații care nu mai au șanse de calificare.

Partida dintre România U21 și Bosnia U21 va avea loc azi, de la ora 19, la Ovidiu și va fi transmisă de Pro X.

Comenteaza