Dulca vs Falub. Ce s-a întâmplat la Universitatea Cluj în ultimele două luni

Dulca vs Falub. Ce s-a întâmplat la Universitatea Cluj în ultimele două luni

Jocul este în continuare neconvingător, dar cu Adrian Falub “studenții” au început să adune puncte. Însă etapele trec, iar echipa se află pe același loc 17 pe care a lăsat-o Cristian Dulca.

Deși a început campionatul cu speranțe mari, Universitatea Cluj s-a trezit după 12 runde în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Strategia defectuoasă adoptată în vară de fostul team manager Octavian Moraru și lipsa de omogenitate a lotului în primele partide ale sezonului au dus la un bilanț dezastruos.

Motiv pentru care "studenții" au acumulat doar 13 puncte de la începutul campionatului. În primele cinci partide ale sezonului, formația a fost condusă de pe bancă de Dulca, iar după plecarea fostului internațional Falub a preluat conducerea tehnică a “Șepcilor roșii”.

Dulca a fost demis la finalul etapei a cincea, lăsând "U" pe locul 17 în clasament, cu 3 puncte, la 10 puncte de locul doi, primul care asigură promovarea.

Astăzi, după șapte partide cu Falub pe bancă, "U" ocupă acelaşi loc 17 în Liga 2, dar ecartul faţă de locul doi s-a mărit la 13 puncte ("studenţii" au, însă, un meci mai puţin disputat faţă de echipa de pe locul 2, Turris, şi anume restanţa cu UTA - n. red.).

Comparația între cei doi antrenori îl avantajează, însă, pe Falub când vine vorba de numărul de puncte pe meci. Dulca are o medie de 0,6 puncte/meci (3 puncte în 5 meciuri), pe când actualul antrenor are o medie de 1,42 puncte/meci (10 puncte în 7 partide).

Dulca a pregătit echipa în primele cinci partide ale sezonului și a reușit să obțină trei puncte. Succesul cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu (3-0) a fost singurul obținut de fostul fundaș în cel de-al treilea mandat al său pe banca “studenților”. În rest, clujenii au fost învinși de CSM Reșița, FC Argeș, Gloria Buzău și Metaloglobus, iar golaverajul echipei a fost 3-7.

Rezultatele obținute de Cristi Dulca:

  • 0-2 vs CSM Reșița
  • 3-0 vs Viitorul Pandurii 
  • 0-1 vs FC Argeș
  • 0-2 vs Gloria Buzău
  • 0-2 vs Metaloglobus

Falub se poate lăuda cu două victorii, patru remize și o singură înfrângere. Totuși, doar succesul cu Petrolul a fost obținut pe teren, iar cel cu Dunărea Călărași a venit după o decizie federală. Victoria împotriva “Lupilor galbeni” a fost și ultima în campionat pentru clujeni.

De atunci, ei au remizat de patru ori, cu Csikszereda, Ripensia, Sportul Snagov (echipe mai slab cotate) și CS Mioveni (liderul la zi al campionatului), dar au suferit și un eșec, în fața Farului Constanța. Golaverajul este de asemenea unul pozitiv, 11-8.

Rezultatele obținute de Adrian Falub:

  • 2-3 vs Dunărea Călărași (3-0 la masa verde)
  • 4-0 vs Petrolul Ploiești
  • 1-1 vs Csikszereda
  • 1-1 vs Ripensia Timișoara
  • 1-1 vs Sportul Snagov
  • 2-3 vs Farul Constanța
  • 2-2 vs CS Mioveni

Două dintre înfrângerile suferite în mandatul lui Dulca au venit împotriva unor echipe nou-promovate, CSM Reșița și Gloria Buzău, în timp ce, sub comanda lui Falub, “Șepcile roșii” au jucat doar contra unei nou promovate, Csikszereda, scor 1-1. Pe de altă parte, recent, Universitatea a întâlnit trei dintre formațiile cu pretenții, iar bilanțul e unul pozitiv, victorie pe teren cu Petrolul, succes la “masa verde” cu Dunărea Călărași și remiză în fața celor de la CS Mioveni.

Dacă Dulca s-a bazat în prima parte a campionatului pe nucleul portughez adus la Cluj de Octavian Moraru, Falub a încercat să dea șanse jucătorilor autohtoni. Chiar dacă lusitanii prind în continuare meciuri în tricoul Universității, minutele jucate s-au diminuat considerabil. Dulca era adeptul sistemului 4-3-3, în timp ce Falub a decis să inoveze și de cele mai multe ori trimite echipa în teren în modulul 3-4-3.

Falub a făcut și el trei transferuri la "U", de când a preluat banca tehnică, însă până acum niciunul dintre fotbaliști nu a confirmat. Portarul Arpad Tordai a gafat în aproape toate meciurile în care a fost introdus pe teren (egalurile cu Snagov și Mioveni și înfrângerea cu Farul).

Mijlocașul Vlad Mihalcea, adus pentru a oferi creativitate liniei mediene, nu a impresionat cu nimic în cele două partide disputate (înfrângerea cu Călărași și egalul de la Snagov). În fine, mijlocașul francez Arnaud Guedj, adus tot la propunerea lui Falub, a jucat două meciuri, cu Farul și cu Mioveni, iar în ultimul a fost la originea fazei din care adversarii au deschis scorul, pierzând nepermis o minge la mijlocul terenului.

Formația folosită de Dulca la ultimul său meci (0-2 vs Metaloglobus):

Dur-Bozoancă – Takacs, Inacio, Crăciun, Tiago – Ceitil, Dican, Florescu – Rafa, A. Pop, Pîrvulescu.

Au mai evoluat: Mendes, Taub și Vomir

Formația folosită de Falub la cel mai recent meci (2-2 vs CS Mioveni):

Tordai – Telcean, Crăciun, Berci – Takacs, Guedj, Florescu, Tiago – Pop, Goga, Pîrvulescu.

Au mai intrat: Rafa, Dican și Inacio

Comenteaza