După patru transferuri, "U"are lot de titlu. Silvăşan: "Sunt mulțumit cu ceea ce avem acum"

După patru transferuri,
U-Banca Transilvania a reuşit patru transferuri în această vară şi atacă din nou titlul. "Studenţii" au pe bancă un nou antrenor, pe Mihai Silvăşan.

Silvășan este noul antrenor principal al celor de la "U" Banca Transilvania. L-a înlocuit în luna iunie pe Marcel Ţenter, căruia clubul a decis să nu îi prelungească înţelegerea, care a expirat la finalul sezonului, unul în care clujenii au terminat campionatul pe 4.

După 11 ani în maieul alb-negru şi un sezon ca secund, "Silvă" a îmbrăcat în acestă vară costumul de principal şi are ca obiectiv titlul la prima astfel de experienţă pe banca tehnică. El va fi ajutat de Dorin Pintea, antrenor secund, şi de Branko Ciuc, care va ocupa postul de team manager.

Mihai Silvăşan a evaluat, pentru ZIUA de CLUJ, situația de la echipă înainte de startul pregătirilor pentru noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

"Toată vara am lucrat la formarea unei echipe competitive. Încercăm să creăm o atmosferă de învingători, iar în momentul când vom avea primele meciuri și antrenamente o să vedem cum stăm și la capitolul moral", a spus tehnicianul "studenților".

Patru transferuri

În pauza competițională, U-BT a efectuat patru achiziții. Sârbul Aleksandar Rasic (foto), ucraineanul Maksym Pustozvonov, senegalezul Ousmane Borro și românul Vlad Moldoveanu sunt întăririle clujenilor pentru campionatul care va începe pe 18 septembrie.

"Am încheiat campania de transferuri. Sunt cinci străini de valoare certă în lot și, având în vedere că regulamentul nu ne permite utilizarea a mai mult de cinci baschetbaliști de altă naționalitate într-un meci, sunt mulțumit cu ceea ce avem acum. Dacă ar fi să mai aducem pe cineva, m-aș axa pe poziția a cincea din teren", a declarat Silvășan.

Urmărind cu atenție şi ce se întâmplă la rivalele din ligă, Silvășan şi-a făcut o idee în privinţa principalelor contracandidate la titlu.

"Primul adversar de calibru din noua stagiune va fi, cu siguranță, Oradea, apoi Steaua și chiar Târgu-Mureș, cu toate că cei de acolo nu au avut o campanie de achiziții intensă. Ar mai fi de adăugat Timișoara și Ploiești, alte două combatante remarcabile, cu care ne vom lupta pentru titlu. În esență, va fi un sezon cu multe formații tari și nimeni nu se poate considera favorit din prima", a afirmat noul antrenor al U-BT.

U-BT, în Basketball Champions League

Joi are loc la Munchen, în Germania, tragerea la sorți pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor la baschet masculin, o competiție nou înființată la nivel european.

"Voi fi și eu prezent acolo. Nu avem nicio preferință în ceea ce privește echipele cu care putem pica. Suntem pregătiți să jucăm cu oricine. Sunt multe formații puternice", a adăugat Silvășan.

U-BT va înfrunta în prima rundă a ediției inaugurale a Basketball Champions League una din echipele Juventus (Lituania), Kataja (Finlanda), Igokea (Bosnia), Rilski Sportis (Bulgaria), Donar Groningen (Olanda), Mornar Bar (Muntenegru), Tartu Rock (Estonia), CSM CSU Oradea (România), Previdza (Slovacia), Bakker Bears (Danemarca), Sodertalje (Suedia), FC Porto (Portugalia), Benfica (Portugalia) sau AEK Petrolina (Cipru).

Partidele se vor disputa pe 27 și 29 septembrie. Cele opt echipe câștigătoare ale acestor prime duble manse vor întâlni în turul secund preliminar alte opt echipe: Lukoil Academic (Bulgaria), Szolnoki Olaj (Ungaria), Spirou Charleroi (Belgia), Besiktas Istanbul (Turcia), Ironi Nahariya (Israel), Usak Sportif (Turcia), Openjobmetis Varese (Italia), Riesen Ludwigsburg (Germania).

Câștigătoarele din turul secund preliminar vor intra pe tabloul principal al Basketball Champions League, acolo unde sunt deja calificate direct 24 de echipe: ASVEL Villeurbanne Lyon, SIG Basket Strasbourg, AS Monaco și Le Mans Sarthe (toate din Franța), Banvit și Pinar Karsyaka (ambele din Turcia), Aris Salonic și PAOK (Grecia), Sidigas Avellino și Umana Reyer Venezia (Italia), Fraport Skyliners și EWE Baskets Oldenburg (Germania), Telnet Oostende (Belgia), Maccabi Rishon Le Zion (Israel), Cibona (Croația), CEZ Nymburk (Cehia), Neptunas (Lituania), Rosa Radom (Polonia), Helios Suns (Slovenia), Mega Leks (Serbia), Iberostar Tenerife (Spania), Avtodor Saratov (Rusia), Khimik (Ucraina) și Ventspils (Letonia).

Învinsele din cele două tururi preliminare vor fi distribuite pe tabloul principal al FIBA Europe Cup.

Pivotul Török și kinetoterapeutul Resteman, cu Naţionala în Brazilia

Echipa națională a României, antrenată de Marcel Ţenter, fostul tehnician al U-BT, a plecat miercuri într-un turneu în Brazilia. Din lot face parte şi pivotul clujenilor, Rolland Török, iar în staff-ul României a fost cooptat kinetoterapeutul U-Banca Transilvania, Adrian Resteman. Peste ocean, "tricolorii" au programate două meciuri de verificare cu selecționata Braziliei, care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice. România va întâlni Brazilia în două partide, în 23 și 25 iulie.

Dumitrescu, Silvășan, Pintea și Cuic au obținut Licența B

Cei patru tineri antrenori de la U-BT, Mihai Silvășan, Dorin Pintea, Branko Cuic şi Tudor Dumitrescu, az trecut examenul pentru obținerea licenței B, care le permite să antreneze echipelor până la Under 16.

Comenteaza