Dusko Vujosevic, încrezător înaintea meciului cu CSM Oradea: “Suntem pregătiți și credem că o să câștigăm în fața marii rivale”

Dusko Vujosevic, încrezător înaintea meciului cu CSM Oradea: “Suntem pregătiți și credem că o să câștigăm în fața marii rivale”
| Foto: u-bt.ro

Antrenorul de la U-BT a vorbit depsre duelul 100% românesc din grupele principale ale FIBA Europe Cup.

Formația clujeană se pregătește de debutul în a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup. “Studenții” evoluează în Grupa J, alături de israelienii de la Ironi Ness Ziona, bielorușii de la Tsmoki Minsk, dar și de campioana României, CSM Oradea. Primul meci va fi chiar împotriva rivalei din campionat, în Sala Polivalentă.

Dusko Vujosevic a prefațat duelul cu orădenii. “Chiar dacă este un eveniment FIBA, acest meci trebuie privit în contextul baschetului românesc. Echipele din prima grupă valorică din campionat au o calitate foarte bună. Iar trei echipe sunt un pic în fața celorlalte, vorbesc de Oradea, Sibiu și Cluj. Din cauza tragerilor la sorți, noi am ajuns să avem două meciuri la rând cu Oradea și apoi două meciuri la rând cu Sibiul. Lotul celor de la Oradea e unul foarte bun, cu caracteristici atipice. Mă refer aici la faptul că au multă calitate individuală, dar sunt buni și ca echipă. Ne așteptăm la un meci de nivel foarte bun, cel mai bun nivel din România.

Chiar dacă în viață multe lucruri sunt previzibile, sportul și baschetul au rămas imprevizibile. Noi credem că o să câștigăm meciul în fața marii rivale. Suntem pregătiți și sper să vorbim mai mult pe teren. Fiecare meci are o poveste diferită, așa că e foarte greu să spunem înainte de meci cum va fi. Ambele echipe vor fi mai bune decât la întâlnirea precedentă”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Nandor Kuti a vorbit despre partida din FIBA Europe Cup. “Cunoaștem foarte bine echipa din Oradea. Am jucat în ultimii 3-4 ani multe meciuri intense împotriva lor. Au o echipă bună, cu jucători buni, care pot marca oricând 20-30 de puncte. Noi suntem pregătiți, consider că ne0am antrenat bine. Sper să vină multă lume la sală, chiar dacă meciul e miercuri. Îi cunoaștem bine, dar și ei ne cunosc pe noi, scopul nostru este să ne calificăm mai departe. Cred că noi suntem mai puternici sub panou, avem cel mai bun pivot din țară. Avem și un joc colectiv foarte bun, cred că în FIBA Europe Cup suntem printre primele echipe la capitolul pase decisive”, a precizat baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj și CSM Oradea se va disputa miercuri, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza