Dusko Vujosevic, optimist înaintea partidei din sferturile FIBA Europe Cup: “Vrem să câștigăm și cred că suntem 100% apți să facem asta”

Dusko Vujosevic, optimist înaintea partidei din sferturile FIBA Europe Cup: “Vrem să câștigăm și cred că suntem 100% apți să facem asta”
| Foto: u-bt.ro

Antrenorul coordonator de la U-BT Cluj este încrezător în șansa echipei sale în fața celor de la Medi Bayreuth, formație ce evoluează în Bundesliga.

Sezonul european al “studenților” a ajuns în cel mai important moment, turul sferturilor de finală. Până în această fază a competiției, clujenii au învins echipe puternice și mai bine cotate, precum Enisey Krasnoyarsk sau Ironi Ness Ziona. Acum, în Sala Polivalentă va sosi Medi Bayreuth, formație ce evoluează în Bundesliga. Antrenorul coordonator al echipei clujene e încrezător înaintea partidei că elevii săi își pot impune jocul și pot obține victoria.

Dusko Vujosevic a prefațat jocul împotriva germanilor. “Considerăm că pentru clubul nostru este un succes că am ajuns până în sferturi. În afară de noi, cred că e un succes și pentru baschetul românesc. Sigură că această calificare are prețul ei, vom fi singura echipă care are două meciuri pe săptămână. Totuși, cel mai important meci pentru noi este meciul următor. Ei au un mic avantaj prin faptul că meciul retur se joacă în Germania.

Gândul nostru este doar la meciul de mâine, vrem să câștigăm și cred că suntem 100% apți să facem asta. Medi Bayreuth e o echipă tipic germană, joacă în forță și rapid. Au și shooteri buni și joacă la un nivel înalt. Oricum meciul va fi unul greu pentru noi, dar va fi frumos pentru oamenii din sală. Sper că fanii vor veni în număr mare și vor aduce un plus în jocul nostru”, a spus tehnicianul.

Antrenorul coordonator de la U-BT a vorbit și despre pauza datorată meciurilor echipei naționale. “Calendarul competițional e ceva care nu depinde de noi. Nouă ne-au lipsit Planinic, Ate și Uță. S-a văzut lipsa oamenilor mari la antrenamente și nu am putut avea cel mai bun nivel la ședințele de pregătire. În această perioadă noi am jucat două amicale și am încercat să nu ieșim din ritm. În afară de începutul meciului cu Steaua, consider că suntem într-o formă bună”, a declarat Vujosevic.

Tehnicianul a discutat despre posibilitatea câștigării competiției. “Cred că deja am reușit o performanță, echipe precum Enisey nu mai sunt în competiție. Până acum am jucat bine, cu energie și cred că jucătorii au cel mai mare merit. Nu vreau să impunem obiective care nu sunt reale, trebuie să fim satisfăcuți cu ceea ce facem și să încercăm mai mult. Jucătorii își doresc cel mai mult să continue seria bună. Dacă ar fi să spun cine e favorită pentru câștigarea competiției, cred că sunt cei de la Pinar”, a explicat Dusko Vujosevic.

La rândul său, căpitanul Darko Planinic a vorbit despre partidă. “Ne simțim bine, cred că suntem preăgtiți pentru joc. Vom avea un adversar puternic, dar sper că vom începe bine și vom câștiga. Antrenorul ne-a spus că sunt o echipă bună, chiar dacă nu sunt bine clasați în campionat. Joacă în viteză și au jucători buni sub panou și cu siguranță va fi un joc greu. Vom vedea ce va fi în Germania, după ce cunoaștem rezultatul de aici”, a precizat baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și Medi Bayreuth se va disputa miercuri, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza