News alert E OFICIAL! FedCup: România - Rusia se va juca la Cluj. Țiriac îi cere 100.000 de euro lui Boc

E OFICIAL! FedCup: România - Rusia se va juca la Cluj. Țiriac îi cere 100.000 de euro lui Boc

Partida dintre România și Rusia, contând pentru calificarea la Turneul final al FedCup de la Budapesta, se va disputa la Cluj-Napoca, informează Federația Româna de Tenis. 

"Federația Română de Tenis anunță locul de desfășurare a întâlnirii de Fed Cup by BNP Paribas dintre România și Rusia, din 7 și 8 februarie 2020, pentru calificare la Turneul final de la Budapesta, din aprilie 2020.

Meciul va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea care a găzduit, până acum, alte patru importante întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia și Germania, și, în 2018, cu Canada și Elveția", se arată într-un comunicat remis presei. 

În cazul unei victorii, România se va număra printre cele 12 echipe care își vor disputa titlul de campioană, turneul final urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

Președintele Federației Române de Tenis (FRT), Ion Țiriac, i-a trimis o scrisoare primarului din Cluj-Napoca în care îi solicită o sumă importantă de bani.

Ion Țiriac i-a scris lui Emil Boc

Ion Țiriac, Președintele Federației Române de Tenis (FRT), i-a trimis o scrisoare lui Emil Boc în care îi cere primarului 100.000 de euro de la bugetul local pentru organizarea partidei, la care vor participa Halep & Co. 

Propunerea omului de afaceri a fost aprobată și urmează să fie dezbătută în Consiliul Local la începtului anului viitor. Contribuția de la bugetul local ar acoperi parțial costurile organizării unui astfel de joc, susține Ion Țiriac în scrisoare. Spre exemplu, suprafața de joc ar urma să coste 27.000 de euro, în timp ce serviciile de pază ar putea ajunge la 30.000 de euro, potrivit președintelui FRT.

De-a lungul timpului, echipa feminină a României a înfruntat la Cluj, Germania, Canada și Elveția, în timp ce băieții s-au duelat cu Polonia și Maroc, în Cupa Davis. În partida de Fed Cup, fetele noastre vor evolua din postura de semifinaliste ale ediției de anul trecut, în timp ce rusoaicele vin cu o echipă tare formată din jucătoare precum Daria Kasatkina (37 WTA) sau Anastasia Pavlyuchenkova (40 WTA).

Comenteaza