Echipa etapei a 11-a din Liga 1. Un jucător al CFR-ului și doi de la Viitorul au prins primul ”11”

Echipa etapei a 11-a din Liga 1. Un jucător al CFR-ului și doi de la Viitorul au prins primul ”11”
Un jucător de la CFR Cluj a fost inclus în echipa etapei a 11-a, realizată de Liga Profesionistă de Fotbal. În ”11”-le ideal se regăsesc și doi fotbaliști ai campioanei FC Viitorul.

Fundașul Cristi Manea (20 ani) este reprezentantul "feroviarilor" în formația ideală a ultimei runde. Tânărul jucător a fost convocat și la naționala sub 21 ani, pentru partida cu Elveția din preliminariile Euro 2019.

Cei mai mulți jucători provin de la actuala deținătoare a titlului, FC Viitorul, se arată în sursa citată. E vorba de apărătorul Cristian Ganea (25 ani) și mijlocașul Eric de Oliveira (31 ani). Devis Mangia (43 ani), tehnicianul lui CS Universitatea Craiova, a fost desemnat antrenorul etapei.

CFR Cluj este liderul campionatului, cu 29 puncte. Trupa lui Dan Petrescu are un record de 9 victorii, 2 remize și un singur eșec. În ultimul joc, formația din Gruia s-a impus cu 3-2 pe terenul Astrei Giurgiu. Golurile victoriei au fost marcate de Ibrahima Balde (2), Ciprian Deac (50) și Damjan Djokovic (79). Pentru gazed au punctat Cristi Manea (74), dintr-un autogol, și Alexandru Ioniță (92).

Echipa etapei a 11-a din Liga 1:

PORTAR

Alexandru Greab (Gaz Metan / 25 de ani / 8 jocuri) - Intervenţiile sale au oprit seria de cinci înfrângeri consecutive înregistrată de ardeleni. Se află deja la al patrulea sezon în principala competiţie internă.

FUNDAŞI

Cristian Manea (CFR Cluj / 20 de ani / 11 jocuri) - A câştigat majoritatea duelurilor defensive din banda dreaptă, dar a şi urcat periculos în mai multe rânduri în atac. Integralist în primele 11 runde.

Pawel Polczak (Astra / 31 de ani / 9 jocuri) - Un fundaș puternic, greu de depășit în duelurile unu contra unu. Își folosește toate calitățile pentru a-și stopa adversarii. S-a integrat excelent la Astra.

Mihai Popescu (FC Voluntari / 24 de ani / 9 jocuri) - Siguranţa arătată în defensivă a dat încredere colegilor, astfel că ilfovenii au terminat meciul fără gol încasat. Venirea sa la FC Voluntari este o alegere bună, fapt dovedit şi prin cifre, fiind integralist în nouă din primele 11 etape.

Cristian Ganea (Viitorul / 25 de ani / 10 jocuri) - Cel mai bun joc al său din acest sezon. A marcat primul gol al meciului, apoi a pasat decisiv la celelalte două reuşite ale dobrogenilor.

MIJLOCAŞI

Mihai Roman I (FC Botoşani / 32 de ani / 9 jocuri) - Trece printr-o formă excelentă. A fost un pericol permanent pentru apărătorii adverşi. A înscris de patru ori în primele 11 etape.

Pedro Mendes (CSM Poli Iaşi / 23 de ani / 10 jocuri) - A fost activ pe toată durata meciului. A marcat un gol, primul din contul său în Liga 1 Betano şi a oferit pasa decisivă la reuşita lui Jo Santos.

Eric De Oliveira (Viitorul / 31 de ani / 9 jocuri) - O nouă prestație foarte bună în tricoul constănțenilor. Un gol, o pasă decisivă şi alte câteva acţiuni ofensive de mare calitate au asigurat victoria dobrogenilor, dar şi spectacol pentru suporterii prezenţi pe arena din Ovidiu.

Nicuşor Bancu (CS U Craiova / 25 de ani / 11 jocuri) - Cu un gol şi un penalty obţinut, mijlocaşul de picior stâng al craiovenilor a fost jucătorul meciului. Este un fotbalist cu o tehnică deosebită, capabil oricând să facă diferenţa pe teren.

ATACANŢI

Andrei Burlacu (CS U Craiova / 20 de ani / 8 jocuri) - Prinde pentru a doua rundă la rând echipa etapei după ce şi-a trecut din nou numele pe tabelă. Răsplăteşte încrederea primită din partea antrenorului cu evoluţii tot mai bune.

Constantin Budescu (FCSB / 28 de ani / 6 jocuri) - A fructificat pasa excelentă primită de la Man, astfel că "roş-albaştrii" au păstrat distanţa faţă de lider. A fost cea de a 52-a reuşită în 148 de meciuri jucate pe prima scenă din România.

ANTRENORUL ETAPEI

Devis Mangia (CS U Craiova / 43 de ani) - Cu o singură înfrângere în primele 11 etape, italianul de pe banca "alb-albaştrilor" câştigă tot mai multă încredere printre fanii olteni. Un antrenor care reacţionează foarte bine pe durata unui meci.

Comenteaza