Echipa României, motivată înaintea duelului cu Italia: “Ne dorim foarte mult să rămânem în Grupa Mondială”

Echipa României, motivată înaintea duelului cu Italia: “Ne dorim foarte mult să rămânem în Grupa Mondială”
| Foto: Sala Polivalenta

Căpitanul-jucător Monica Niculescu a vorbit despre obiectivele echipei naționale înaintea play-off-ului din Billie Jean King Cup, noau denumire Fed Cup.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Echipa națională de tenis feminin a revenit la Cluj-Napoca pentru un nou duel internațional. Adversarul româncelor va fi Italia, formație cu care “tricolorele” se vor lupta pentru menținerea în Grupa Mondială. Înaintea partidei, Monica Niculescu a vorbit despre atmosfera din echipă, dar și despre obiective.

”Mi-am dorit foarte mult să fiu aici. Am jucat de foarte multe ori la Fed Cup şi mi-am dat sufletul, m-am dăruit şi îmi pare bine că sunt aici. Sigur, în altă postură. Avem puţine emoţii pentru că ne dorim foarte mult să rămânem în Grupa Mondială, este un moment dificil pentru noi şi ne dorim să trecem acest pas.

Avem un meci greu, cu Italia, trei fete tinere care vin acum, au avut meciuri foarte bune. Trebuie să fim atente. O ştiu şi pe Trevisan, o ştiu şi pe Cocchiaretto, şi pe Paolini, sunt mici de statură, dar rezistă foarte mult. La pregătire fizică sunt ‘beton’. Vor fi meciuri grele, dar ne dorim să câştigăm. Dacă aveam şi publcul era altceva, dar anul trecut am jucat toate turneele, ne-am obişnuit.

Avem încredere, ne place terenul, ne plac mingile, totul merge conform planului şi sper să facem o treabă bună vineri. Cred că mă ajută foarte mult faptul că joc dublu. La dublu eu sunt cea care ia iniţiativa. Fetele joacă foarte bine. Din primul antrenament mi-au zis că le place suprafaţa”, a declarat Niculescu, potrivit news.ro.

Căpitanul-jucător al României a vorbit și despre absențele din echipa națională. “Mi-am dorit foarte mult să o avem şi pe Irina Begu în echipă, şi pe Jaqueline, şi pe Olaru. Raluca a câştigat un turneu recent, nu mai zic de Ana Bpgdan, dar aşa s-a nimerit. Fetele... Eu le-am convocat. Mi-am dorit foarte mult să o am pe Irina Begu în echipă, nu mai ştiţi de câte ori am salvat România şi ne-am pus sufletul în teren... Dar este an olimpic, şi-a dorit foarte mult să se ducă la Olimpiadă.

Jaqueline este la un pas să intre în top 100 şi şi-a dorit foarte mult să facă puncte şi să joace la Istanbul şi din păcate este în calificări. Raluca, e an olimpic şi doreşte să mai facă puncte. Ana Bogdan a avut un început de an destul de greu şi este la Istanbul în calificări. Le înţelegem decizia, le aşteptăm sper în meciul următor.

Văd un viitor bun, sincer. S-a nimerit anul acesta să fie an olimpic. Simona s-a accidentat, Patricia s-a accidentat, a fost un moment mai diferit. Niciodată cred că n-am venit la Fed Cup cu patru jucătoare, dar patru jucătoare care sunt dornice să câştige, să arate României că se poate. Meciurile vor fi grele, echilibrate. Italiencele sunt tinere şi vor să se afirme”, a precizat Monica Niculescu.

România întâlnește Italia la Cluj-Napoca, în 16 și 17 aprilie, în play-off-ul Billie Jean King Cup. Din echipa națională fac parte Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Elena Gabriela Ruse și Monica Niculescu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza