Edi Iordănescu, discurs curajos înaintea meciului tur cu Malmo: “Suntem pregătiți să dăm totul și să mergem mai departe”

Edi Iordănescu, discurs curajos înaintea meciului tur cu Malmo: “Suntem pregătiți să dăm totul și să mergem mai departe”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

CFR Cluj evoluează împotriva campioanei Suediei în turul doi preliminar al Champions League.

După un semi-eșec la debutul în noul sezon al Ligii 1, campioana României se pregătește de primul meci european al anului. Chiar dacă vine la începutul sezonului, partida cu Malmo se poate dovedi decisivă pentru sezonul clujenilor.

Noul antrenor al echipei din Gruia a oferit o analiză amănunțită a adversarului din cupele europene. “Suntem în fața unei duble manșe extem de importante pentru noi toți, pentru club, pentru oraș pentru suporteri, pentru toți cei implicați. O dublă manșă trebuie tratată ca atare, sunt două jocuri și trebuie să le gestionăm foarte bine. Vom avea în față o echipă pe care am încercat să o studiem și să o înțelegem, ca și profil, ca și deprinderi. E o echipă foarte echilibrată și valoroasă. Au o medie de vârstă foarte bună pentru performanță, 27 de ani.

Am văzut că gestionează momentele de joc foarte bine, știu când să accelereze, când să temporizeze, e o echipă care are maturitate în joc și care știe să se folosească e orice oprtunitate pentru a-și crea avantaj, deci trebuie să fim foarte atenți. În plus, chiar dacă debutul lor în campionat nu a fsot cel mai bun, odată cu venirea lui Uwe Rosler, echipa a intrat pe o pantă ascendentă și a început să fie eficientă.

Considerăm că este o echipă extrem de bine echilibrată, cu caracter nordic, asta înseamnă gabarit, îmnseamnă și organizare tactică, jucători în slujba echipei. E o formație care nu refuză un joc de luptă, de angajament, care din punctul meu de vedere are calitatea individuală pentru a produce fotbal bun.

Noi trebuie să fim pregătiți, e important să mergem mai departe, trebuie să fim eficienți, dar și pragmatici. Antrenez o echipă cu jucători de valoare, o echipă cu experiență și sunt convins că împreună putem să reușim un joc foarte exact și dacă se poate să obținem un avantaj pentru meciul retur. Suntem pregătiți să dăm totul și să mergem mai departe”, a explicat Edi Iordănescu.

Căpitanul clujenilor, Mario Camora, consideră partida cu suedezii extrem de importantă pentru ”feroviari”. “Știm ce avem de făcut și cred că o să fie important pentru oraș și pentru suporteri. Știm că o să fie meciuri grele, dar pe care suntem preătiți să le câștigăm și să mergem mai departe. E important pentru noi și pentru club. Malmo e o echipă de valoare, cu experiență, care are mulți jucători care au jucat deja în cupele europene, dar și noi avem. Important e ce facem noi și, de asemenea, să mergem mai departe”, a declarat apărătorul lateral.

Manșa tur a turlui al doilea al Ligii Campionilor, dintre CFR Cluj și Malmo se dispută marți, 24 iulie, e la ora 19, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza