Edi Iordănescu, mesaj înainte de jocurile din Kosovo și Elveția: "Suntem încrezători"

Edi Iordănescu, mesaj înainte de jocurile din Kosovo și Elveția: "Suntem încrezători"
| Foto: frf.ro

Echipa națională a României are parte de două deplasări complicate în preliminariile EURO 2024.

După ce au obținut 6 puncte din primele două jocuri ale grupei, cu Andorra și Belarus, "tricolorii" se pregătesc de partidele cu adevărat complicate. În luna iunie, România se va deplasa în Kosovo și în Elveția pentru două meciuri de foc.

Cu toate acestea, la reunirea lotului, selecționerul Edi Iordănescu a transmis un mesaj plin de optimism, menit să ofere speranțe suporterilor echipei naționale.

"Am fost bucuros să regăsesc în rândul tricolorilor cu ocazia acestei reuniri spiritul pozitiv și mentalitatea de luptă pe care le-am construit împreună în ultima perioadă și pe care le-am consolidat cu un start bun în aceste preliminarii.

Suntem conștienți că pentru mulți dintre jucători sezonul la echipele de club nu a fost unul la nivelul așteptărilor în privința obiectivelor și că această lună aduce cu ea destul de multă incertitudine legată de viitorul lor. Dar responsabilitatea tricoului României și a mizei acestor două deplasări din Kosovo și Elveția depășesc orice dezamăgiri sau frământări din plan personal.

Avem în față o provocare dificilă pentru care e nevoie de concentrare totală, împotriva unor adversari de un nivel foarte bun. Putem demonstra că merităm calificarea la EURO 2024 doar dacă mintea, sufletul și toate calitățile fotbalistice vor fi puse în slujba obiectivului României. Și sunt sigur că putem asta!

Chiar dacă ne lipsesc jucători importanți din cauze medicale iar istoricul recent al primei reprezentative în partidele disputate în această perioadă a anului nu e unul prea fericit, ne-am pregătit pentru a găsi soluții și nu alibiuri. Tocmai de-aceea am început acest drum: ca să schimbăm lucrurile și să obținem calificări la turnee finale, nu pentru a ne raporta la trecut și la contexte.

Încrederea mea în fiecare dintre tricolori și în toți ca grup, așa cum ne-am consolidat în ultima vreme, este totală. Simt că maturizarea lor fotbalistică vine în același timp cu o coeziune pe care ne-am dorit-o, dincolo de potențialul lor evident.

Suntem încrezători și vreau să le transmit tuturor suporterilor români mesajul pe care îl împărtășesc și tricolorilor: uniți de tot ce avem mai bun în noi, cu gândurile și sacrificiile puse în slujba aceluiași obiectiv, vom ajunge acolo unde ne dorim: să ne bucurăm împreună", a anunțat selecționerul.

Programul echipei naționale în luna iunie:

  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, 21:45
  • 19 iunie 2023: Elveția – ROMÂNIA, 21:45

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza