Eduard Roschnafsky a revenit la U-BT Cluj: "Sunt foarte bucuros să pot juca în orașul în care am învățat baschetul"

Eduard Roschnafsky a revenit la U-BT Cluj: "Sunt foarte bucuros să pot juca în orașul în care am învățat baschetul"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României la baschet masculin a anunțat primul transfer al verii, un tânâr jucător crescut în spiritul Universității.

"U-Banca Transilvania a obținut semnătura unuia dintre cei mai importanți tineri jucători români care activează în străinătate. Este vorba despre Eduard Roschnafsky, fiul legendei clubului nostru, Bruno Roschnafsky.

Eduard a început baschetul la Academia U-BT și a ieșit campion național la U13. De asemenea, a fost ales în echipa ideală a turneului final U14, unde a luat și distincția pentru cel mai de perspectivă jucător.

În 2018, sportivul s-a transferat în Germania. Astfel, el a evoluat la formațiile Science City Jena, Chemnitz 99ers, respectiv MHP Riesen Ludwigsburg, fosta noastră adversară din sferturile de finală ale Basketball Champions League.

În stagiunea precedentă, Roschnafsky a jucat la echipa U19 de la Riesen Ludwigsburg, însă s-a antrenat aproape în permanență cu lotul condus de John Patrick.

Drept dovadă, el a făcut în primăvara deplasarea la Cluj-Napoca alături de formația ce a bifat Final Four-ul Ligii Campionilor.

Edi a împlinit de curând 19 ani și măsoară 2.09 metri, putând fi folosit atât pe pozițiile, 4 și 5. Pe de altă parte, este un transfer important în privința regulii U23.

Bine ai revenit acasă, Edi!", a anunțat clubul clujean.

"Sunt foarte bucuros să pot juca în orașul în care am crescut și am învățat baschetul. Sper ca în sezonul ce urmează să pot arăta cine sunt ca jucător și să ajut echipa cât mai mult să își îndeplinească obiectivele", a declarat tânărul baschetbalist.

loading...
Comenteaza