Egali în suferinţă: „U” – Oţelul 1-1

Egali în suferinţă: „U” – Oţelul 1-1
Studenţii” aveau ocazia să iasă din zona minată a clasamentului, dar au remizat cu Oţelul. Cleiton a deschis scorul, dar şi-a trecut în cont şi ocazia zilei.

U" a ajuns la 15 puncte în clasament, după 1-1 cu Oţelul Galaţi aseară, pe Cluj Arena. Cleiton a deschis scorul în secunda 58, Paraschiv a egalat înainte de pauză şi tot brazilianul Universităţii a ratat o ocazie monumentală în ultimul minut.
Două puncte stăteau între „U" şi Oţelul, o distanţă sinonimă cu cea între menţinerea în Liga I şi retrogradare. Fosta campioană a devenit o umbră, banii miliardarului Adamescu neavând darul de a-i resuscita pe moldoveni. Situaţia Universităţii e binecunoscută, aproape de colaps în fiecare moment, cu jucători neplătiţi, dar cu nesperat de multe puncte în clasament. Clujenii au început perfect meciul de aseară, la care 4000 de oameni au venit cu speranţa că va fi ultimul în care clubul favorit se zbate la limita subsistenţei finaciare. Cleiton a păcălit întreaga apărare a moldovenilor, a scăpat singur cu Brăneţ şi a înscris printre picioarele portarului. Oţelul s-a trezit şi şi-a croit uşor drum spre poarta lui Balauru. Cu doi fundaşi laterali complet amorţiţi şi cu Vasile Gheorghe plutitor la mijlocul terenului, Universitatea a devenit o pradă uşoară. Iorga l-a driblat ca-n curtea şcolii pe Lupu, dar a salvat Balauru (17). „Studenţilor" li s-a refuzat un penalty la faza imediat următoare de către un arbitru, Marcel Bârsan, cu o prestaţie de semi-amator. Gălăţenii au revenit în pressing, iar insistenţele au fost roditoare. Ciupe a bâlbâit o minge în careu, Stromajer l-a găsit pe Paraschiv, iar căpitanul Galaţiului a înscris din şase metri (32).

Oţelul a căutat golul victoriei în repriza secundă, iar gazdele s-au chinuit să iasă pe contra-atac. Cu Dinu suspendat şi fără nici o variantă pe bancă, Marius Popescu a fost nevoit să improvizeze pe final cu Nicola extremă-stângă. Singurul care, în teorie, putea aduce un plus, Ionuţ Năstăsie, a pierdut fiecare minge şi nu a reuşit nici un dribling. Într-o repriză săracă, aşa cum e şi zestrea de puncte a celor două echipe, partea a doua a fost săracă în faze de poartă. Szilagyi a respins spectaculos din faţa lui Didi, iar Brăneţ, la cealaltă poartă, a scos de lângă bară „capul" lui Drăghici, au fost singurele ocazii din timpul regulamentar. Încurajaţi de un cor superb al galeriei, „studenţii" au reuşit să ducă mingea în careu şi să rateze ocazia zile. Cleiton, singur în faţa lui Brăneţ, a şutat direct în portar, iar apoi a fost busculat în momentul în care urmărea mingea. Nu s-a arătat penalty, iar cele două echipe încheie cu un punct mai degrabă inutil.

Fetele de la „U" Jolidon, alături de „studenţi"

Handbalistele de la „U" Jolidon au asistat aseară la partida dintre „U" şi Oţelul Galaţi, luând loc în tribuna VIP a Cluj Arena. Fetele au venit la meci însoţite de antrenorul Gheorghe Covaciu şi de directorul sportiv Cosmin Sălăjan. „Studentele" joacă azi contra campioanei Croaţiei, Podravka Koprivnica, în EHF Champions League, meciul fiind programat în Sala Sporturilor „Horia Demian". 

 

"U" Cluj - Oţelul Galaţi 1-1 (1-1)

l Au marcat: Cleiton (1) / Paraschiv (32)

l Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 4000

l „U" Cluj: Balauru - Ciupe, Szilagyi, Erico, Lupu - Pătraşcu, Gheorghe - Paulinho (65, Năstăsie), Cleiton, Dos Santos (79, Nicola) - Drăghici
l Antrenor: Marius Popescu

l Oţelul: Brăneţ - Cârjă, Sârghi, Sipovic, Cucu - Giurgiu, Neagu - Iorga, Paraschiv (90, Ljubinkovic), Stromajer - Didi (66, Viglianti)
l Antrenor: Viorel Tănase

l Cartonaşe galbene: Erico, Paulinho, Pătraşcu / Sipovic

l Au arbitrat: Marcel Bârsan - Dragoş Iliescu şi Alexandru Vodă

 

Comenteaza