Ei când vor să fluiere se fac de râs: „U”, victima arbitrajului şi la Vaslui

Ei când vor să fluiere se fac de râs: „U”, victima arbitrajului şi la Vaslui
Universitatea a pierdut pentru a opta oară în acest sezon de Liga I şi, pentru că propriile greşeli nu sunt suficiente pentru a fi învinşi, „studenţii” sunt faultaţi dur şi de arbitri. La câteva zile după ce Robert Dumitru a inventat un penalty la finalul meciului cu ACS Poli (1-2), Cristi Balaj l-a imitat şi le-a oferit vasluienilor un cadou nesperat. Vasluiul a învins cu 2-0, iar clujenii au preluat „lanterna roşie”.

Cu Florian Walter în tribuna oficială şi Mihai Teja pe bancă se preconiza un nou început la Universitatea. Adrian Borza a confirmat că „studenţii" vin cu alt aplomb şi a tras puternic, în diagonală, dar Cerniauskas a respins (7). Jocul curajos al Universităţii a fost frânt, însă, de câteva atacuri tăioase ale vasluienilor care au şi marcat, până la urmă. Habib Balde, una dintre „petardele" meciului, a întors o minge perfect pentru adversari, iar Madson a tras puternic, fără speranţe pentru Veselovsky. Golul i-a lovit pe clujeni în moalele capului, iar Mendy s-a pierdut cu totul, pasând şi el pentru adversar. Antal i-a iertat, însă, pe clujeni, după ce Veselovsky a respins din faţa vasluianului. Finalul de repriză a fost echilibrat, iar Borza a încercat o execuţie spectaculoasă, „foarfecă" peste poartă.

De la cabine, elevii lui Mihai Teja au revenit mult mai montaţi. Takacs şi-a driblat un adversar, a centrat perfect pentru Lemnaru, dar Cerniauskas a respins de pe linia porţii lovitura de cap a atacantului. „U" a atacat cu cap şi pentru prima dată în acest sezon a renunţat la mingile lungi. Totuşi, meciul s-a decis în doar câteva minute. Antal a scăpat spre poartă, l-a lobat pe Veselovksy şi s-a ciocnit apoi de portarul slovac. Mingea era, deja, ieşită din joc. Cristi Balaj, cotat între primii trei arbitrii din România, a dictat penalty spre şocul general, inclusiv vasluienii neînţelegând, în primă fază, ce se petrece. A fost a doua lovitură de la 11 metri consecutivă dictată împotriva lui „U" la o fază la care atacantul advers trimite pe lângă Veselovsky şi apoi se ciocneşte de portar. Schema a fost inventată de Nanu şi aprobată de Robert Dumitru, la meciul cu ACS Poli. Vineri, Antal n-a refuzat nici el cadoul şi a marcat pentru 2-0 (51). Clujenii au căzut şi psihic, astfel că ocaziile mari le-au aparţinut oamenilor lui Porumboiu, dar Veselovsky a salvat de fiecare dată şi, foarte important, nu s-a mai lovit vreun adversar de el.

„U" e ulitma în Liga I, cu doar patru puncte şi nici o victorie, urmând ca în etapa viitoare să întâlnească acasă pe Viitorul Voluntari (ex-Constanţa).

 

Comenteaza