Elvis Manu, primele impresii după sosirea la "U" Cluj. Ce l-a convins să se alăture "studenților"

Elvis Manu, primele impresii după sosirea la "U" Cluj. Ce l-a convins să se alăture "studenților"
| Foto: ZIUA de Cluj

Atacantul olandez a oferit primele declarații după transfer și a anunțat că ar putea evolua chiar în meciul cu Sepsi OSK.

Ultima dată în prima ligă bulgară, la Botev Plovdiv, Elvis Manu e cea mai nouă achiziție a Universității Cluj. Atacantul olandez în vârstă de 30 de ani a oferit și primele impresii după transfer și a dezvăluit ce l-a convins să se alăture echipei clujene.

Fost coleg cu Plamen Iliev la Ludogorets, acolo unde a evoluat și alături de internaționali români, Manu a explicat că fostul "feroviar" Rangelo Janga i-a oferit cele mai bune date pentru Universitatea Cluj.

"Cred că prima săptămână a fost foarte bună. Oamenii m-au primit bine, mă simt bine alături de grup. Anul trecut am fost titular la Botev, am plecat apoi în Țările de Jos, iar când m-am întors viziunea lor s-a schimbat. Am găsit această soluție și oporunitatea de a veni aici. Am auzit că e un club bun, cu suporteri și cu un stadion mare. Știu că își doresc să crească, discuțiile cu cei din conducere au mers bine și m-am simțit dorit aici.

Nu am vorbit cu Plamen înainte să vin, dar îl știu de mulți ani, iar acum el e un fel de ghid pentru mine pe aici. Când eram în Bulgaria, la Ludogorets am jucat cu Moți, D. Grigore și Keșeru. Mi-au spus despre fotbalul românesc și despre faptul că nivelul e mai bun aici decât în Bulgaria.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, Rangelo Janga, a jucat pentru CFR Cluj. Am vorbit mult cu el și mi-a spus că el crede că Universitatea e un club mai stabil decât CFR. Deci nu a fost o decizie greu de luat. Mi-a spus multe și despre oraș, apoi am văzut și cu ochii mei. Oamenii sunt prietenoși, până acum am un sentiment bun.

Nu am jucat de două luni, dar m-am antrenat aproape în fiecare zi. De acum înainte o vom lua pas cu pas, nu ne vom grăbi. Am jucat 20 de minute în meciul amical și cred că aș putea intra și luni. Sunt pregătit să prind câteva minute", a declarat jucătorul.

Elvis Manu a evoluat de-a lungul carierei în primele ligi din Țările de Jos, Turcia și Polonia și a dezvăluit care sunt calitățile care l-au propulsat în aceste campionate.

"Cred că sunt un jucător căruia îi place să joace 1 la 1. Îmi place să am mingea, să mă duelez cu fundașii adverși. Să marchezi goluri e una dintre cele mai importante calități și eu cred că pot să fac asta.

Când era mai tânăr am jucat în bandă, dar m-am transformat în atacant. În ultimii ani am jucat atacant sau în spatele vârfului, ca număr 10", se autocaracterizează noul "student".

La prima sa conferință de presă, Manu a venit cu un bandaj la mână dreaptă, însă a dat asigurări că probleme sunt minore și ar putea debuta chiar cu Sepsi OSK.

"Am câteva degete lovite, de când mă antrenam acasă. Nu e nicio problemă, mă pot antrena și pot juca. Știu că arată puțin ciudat, dar nu e nimic îngirjorător", a explicat olandezul.

Crescut de Feyenoord, Elvis Manu a mai evoluat în Țările de Jos pentru Excelsior, Cambuur, Go Ahead Eagles și Groningen, în Anglia pentru Brighton și Huddersfield, în Turcia pentru Genclerbirligi și Akhisarspor, în China pentru Beijing Chengfeng, în Bulgaria pentru Ludogorets și Botev Plovdiv și în Polonia pentru Wisla Cracovia.

Comenteaza