Boc a trasat liniile directoare pentru "U". Nu a discutat despre vânzare, sponsorizările privaţilor sunt binevenite, primăria va da mai mulţi bani

Boc a trasat liniile directoare pentru "U". Nu a discutat despre vânzare, sponsorizările privaţilor sunt binevenite, primăria va da mai mulţi bani
| Foto: FC Universitatea Cluj, Cristian Cosma

Primarul orașului a exclus ferm varianta implicării unor investitori privați la Fotbal Club Universitatea Cluj, menţionând că participarea mediului privat prin susținere financiară sub formă de sponsorizare este extrem de binevenită.

În valul de schimbări produse la club în această vară, după ratarea promovării, s-a vorbit despre interesul unor investitori din mediul privat pentru FC Universitatea Cluj. Clubul stă bine financiar, are membri, abonaţi şi sponsori privaţi care asigură mai bine de jumătate din buget, nu are datorii şi i-a readus pe clujeni în tribune: 25.000 de oameni au fost în iunie pe Cluj Arena, la "U" Cluj - Hermannstadt.

În acest context, în care clubul a renăscut şi în doar trei ani a redevenit un nume în peisajul fotbalistic românesc, primarul a ţinut să respingă varianta acceptării unor investiţii private. Edilul a dezminţit posibilitatea vânzării, dar spune că își dorește o susținere cât mai importantă din partea mediului privat.

“Nu am discutat și nu avem în vedere așa ceva (investiţii private în club, n. red.). Obiectivul nostru este ca Universitatea Cluj să ajungă în Liga 1. În acel moment avem un board executiv care se întâlnește și ia deciziile în consecință. Mă bucur să văd bussiness-ul clujean raliat în jurul acestui proiect. E un mare lucru să văd mediul privat în jurul fotbalului. Nu am discutat despre o vânzare și nu avem în vedere așa ceva.

Totuși, ralierea mediului privat prin sponsorizări și susțineri o avem în vedere. Noi vom continua proiectul, indiferent în ce ligă vom fi; acesta este cel mai important mesaj. Participarea mediului privat prin susținere financiară sub formă de sponsorizare este extrem de binevenită. Astăzi nu avem în vedere niciun fel de schimbare a structurii sau de schimbare a societăţii într-una comercială”, a declarat Emil Boc.

Edilul a vorbit despre implicarea autorităților locale în cadrul clubului. “Municipalitatea va continua susținerea financiară, care va fi chiar la un nivel superior. Primăria nu va juca fotbal în locul jucătorilor și nu se va amesteca în nicio decizie, așa cum nu a făcut-o nici până acum. Acolo este un Consiliu Director nominalizat de instituțiile care compun organizația, primăria și universitățile.

Ei vor trebui să dea socoteală pentru performanțe; noi îi vom susține în continuare pe cei de la “U” Cluj. Haideți să luăm și partea pozitivă a lucrurilor! Faptul că am fost la un pas de a intra în Liga 1 a fost un lucru bun. Dacă la meciul cu Ripensia nu pierdeam în prelungiri, dau doar un exemplu, poate că s-ar fi jucat altfel. Acum va fi mai complicat, dar obiectivul rămâne promovarea”, a spus primarul.

Boc, în tribuna VIP la amicalul de gală cu PAOK

Primarul a vorbit despre partida amicală - organizată cu ocazia Centenarului Universităţii Cluj - împotriva grecilor de la PAOK Salonic. Boc nu a fost dezamăgit de rezultatul de 0-5, ci s-a declarat încântat de spectacolul pregătit de organizatori la 100 de ani de "U".

“Am fost la festivitatea de 100 de ani. Nu e chiar ca în curtea școlii, s-a jucat cinstit. Acesta e raportul între campioana Greciei, echipă ce va juca în Champions League, și noi, care suntem în Liga a 2. Nu trebuie să ne supărăm, ci să ne bucurăm de 100 de ani de istorie. Organizatorii au pregătit și un moment emoționant. E, totuși, un lucru extraordinar”, a precizat edilul.

Comenteaza