Emil Boc a vorbit din nou despre introducerea VAR în fotbalul românesc: “De ce nu putem să eliminăm suspiciunile de corupție sau de altă natură?”

Emil Boc a vorbit din nou despre introducerea VAR în fotbalul românesc: “De ce nu putem să eliminăm suspiciunile de corupție sau de altă natură?”

Primarul orașului a discutat din nou despre posibilitatea de a se implica direct în implementarea sistemului de arbitraj video în primele ligi din România.

După reacțiile generate de afirmațiile sale privind implicarea în introducerea VAR în fotbalul românesc, Emil Boc a revenit cu precizări și a vorbit din nou despre sistemul de arbitraj video, care, în opinia sa, ar îmbunătăți calitatea sportului.

“Am văzut că declarația mea de ieri (n.r. – depsre introducerea VAR) a deranjat pe foarte multă lume. Eu nu am făcut altceva decât să ridic la nivelul dezbaterii publice o problemă care există, foarte multă lume mi-a scris și nu m-am putut face că nu există.

În campionatele europene există VAR, de ce în România nu există? De ce nu putem să avem fair-play-ul asigurat în fiecare meci și să eliminăm suspiciunile de corupție sau de altă natură? Oameni trebuie să se uite la sport cu plăcere, nu să se enerveze și să își facă tot felul de scenarii că cineva avatajează pe cineva.

Mi-au spus mai mulți oameni că “U” Cluj în meciul cu Astra a fost dezavantajată. S-a văzut din avion și la FCSB – UTA că mingea era în afara terenului. Dacă exista VAR aceste situații erau eliminate și toată lumea se putea baza pe rezultatul din teren, nu pe cel din spatele ușilor închise.

Nu trebuie să evităm să disctuăm aceste lucruri care încep să otrăvească societatea românească și care afectează credibilitatea unui sport important. Degeaba merg oamenii pe stadioane dacă văd o situație simulată sau care nu are legătură cu sportul.

De aceea am cerut factorilor autorizați să facă și la noi ca și în alte părți pentru ca oamenii să se simtă tratați cu respect și să eliminăm orice suspiciune de aranjament. Despre asta este democrația, o societate liberă”, a spus Emil Boc la ZIUA Live.

Comenteaza