Emil Boc, dezamăgit de suspendarea primită de Simona Halep: "Este o mare nedreptate"

Emil Boc, dezamăgit de suspendarea primită de Simona Halep: "Este o mare nedreptate"

Primarul din Cluj-Napoca e convins de nevinovăția fostului număr 1 mondial în cazul de dopaj.

În urmă cu două zile, dubla câștigătoare de Grand Slam a fost suspendată pentru o perioadă de 4 ani din cauza folosirii substanței interzise roxadustat, dar și a unor nereguli în pașaportul biologic.

Cunoscut ca un iubitor al tenisului, dar și un apropiat al familiei Halep, Emil Boc a comentat evenimentul și susține nevinovăția fostului număr 1 mondial. Edilul e de părere că sportiva nu s-a dopat intenționat, iar decizia primită e una nedreaptă.

"Sunt atât de supărat! Este o mare nedreptate care i se face acestei mari sportive. Sunt convins că în recurs va avea câștig de cauză. Simona Halep nu merită un asemenea tratament.

Sunt absolut convins și bag mâna în foc, acest sportiv niciodată nu s-a dopat intenționat pentru a obține avantaje în raport cu alți competitori. Este un om cu o rădăcină sănătoasă, care s-a afirmat prin muncă. Sunt alături de ea din tot sufletul, o susțin până în pănzele albe.

Am ținut legătura cu familia, prin tatăl ei cu care am o legătură constantă. Am exprimat susținerea mea și respectul pentru ceea ce a făcut și face pentru România", a declarat primarul la un post de radio local.

Simona Halep era suspendată provizoriu din octombrie 2022. Sportiva poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Comenteaza