Emil Boc se implică în introducerea VAR în fotbalul românesc: “Sunt pregătit să lansez această temă”

Emil Boc se implică în introducerea VAR în fotbalul românesc: “Sunt pregătit să lansez această temă”

Primarul din Cluj-Napoca își dorește accelerarea procesului de introducere a sistemului de arbitraj video în primele ligi din România.

Greșelile de arbitraj din ultimul timp au atras atenția și persoanelor din afara fenomenului, iar Emil Boc își dorește să fie implicat în implementarea VAR. Primarul susține că va face toate demersurile care îi stau la dispoziție pentru a grăbi procesul de introducere al sistemului de arbitraj video.

”Nu văd chiar toate meciurile, dar am văzut că la “U” Cluj s-a dictat un penalty după un fault în afara careului, la FCSB și UTA a ieșit mingea și s-a dat penalty. Nu e normal într-o țară europeană. Eu sunt pregătit să lansez această temă.

Această tehnologie VAR trebuia să înceapă și la noi când a început în alte părți. Fair-play-ul trebuie să fie regula fundamentală a sportului. Este o valoare pe care sportul o promovează în societate. Dacă valorile sunt strâmbe, oamenii sunt furioși.

Voi solicita, cu vocea mea mai puțin auzită, ca procesul de introducere al VAR să se grăbească. Eu nu am argumente și nu formulez acuzații, dar văd reacțiile oamenilor. Lipsa de transparență este un simptom al unei societăți care nu funcționează bine”, a declarat Boc la Napoca Live.

Comenteaza