Emma Răducanu, după ce și-a ales un ANTRENOR RUS şi a fost avertizată că va fi folosită în PROPAGANDA Kremlinului: „E doar în probe!”

Emma Răducanu, după ce și-a ales un ANTRENOR RUS şi a fost avertizată că va fi folosită în PROPAGANDA Kremlinului: „E doar în probe!”
| Foto: Facebook.com/TransylvaniaOpen

Emma Răducanu se află în mijlocul unui scandal uriaș, politicienii din Marea Britanie spunând că tânăra de origine română va fi folosită în propaganda Kremlinului, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Emma Răducanu l-a cooptat în staff-ul ei pe Dmitry Trusunov după ce rusul s-a aflat în spatele ascensiunii estonei Anett Kontaveit în circuitul WTA şi a declanşat scandalul momentului. 

Parlamentarul britanic Chris Bryant a sfătuit-o pe tânăra sportivă să renunțe la această numire spunând că tânăra de origine română va fi folosită în propaganda Kremlinului, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Ulterior Emma Răducanu (19 ani) a făcut precizări despre parteneriatul controversat cu antrenorul rus Dmitri Tursunov (39 de ani), spunând că acesta este "doar în probe" în staff-ul ei, a transmis prosport.ro. 

Emma Răducanu a participat anul trecut la Cluj-Napoca la turneul Transylvania Open, unde s-a oprit în sferturile de finală după eșecul în fața ucrainencei Marta Kostyuk, scor 6-2, 6-1.

"Am petrecut câteva zile foarte plăcute aici, în România. Ospitalitatea a fost absolut incredibilă, toată lumea m-a primit atât de bine. A fost plăcut să mă simt apreciată aici. Sunt dezamăgită că nu pot să stau mai mult aici, dar a fost o săptămână pozitivă.

Rămân cu amintiri foarte frumoase despre România. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor de aici. Într-un fel, am fost surprinsă de cât de tare m-au susţinut românii", a declarat aceasta în urmă cu un an la turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca. 

Comenteaza