Emoțiile continuă. “U” Cluj a reușit doar o remiză pe terenul Academicii Clinceni

Emoțiile continuă. “U” Cluj a reușit doar o remiză pe terenul Academicii Clinceni
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

Formația clujeană nu a reușit să se apropie de ilfoveni în clasament, după ce partida dintre cele două echipe s-a încheiat 0-0, iar lupta pentru locul de baraj ar putea deveni și mai complicată.

Gazdele au început puternic meciul  și au avut două oportunități încă din primele minute. Totuși, “U” Cluj a echilibrat partida și a încercat să preseze și să obțină cât mai repede posesia. Prima mare ocazie a venit în minutul 12 și a fost tot a ilfovenilor. Un balon trimis pe sus l-a depășit pe Cordoș, Olariu a scăpat spre poartă, dar Berci a avut o intervenție salvatoare. Cele două echipe s-au luptat îndelung pentru controlul jocului, însă echilibrul nu a fost rupt. Prima și singura ocazie a “Șepcilor roșii” din prima repriză a venit în minutul 30, când Cordoș a reluat cu capul, pe lângă poartă. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Debutul actului secund le-a aparținut ilfovenilor, care l-au pus serios la încercare pe Dur-Bozoancă. Barbu, Dumitru și din nou Barbu au fost aproape de a marca, dar goalkeeper-ul clujenilor a fost la post. Dominația gazdelor a continuat, în timp ce “studenții” au încercat să dea lovitura pe contraatac. După aproape o oră de joc, Greu l-a servit excelent pe Goga, dar căpitanul oaspeților l-a luat la țintă pe portarul Vâlceanu. “Șepcile roșii” au început, treptat, să pună presiune, însă fără să amenințe serios poarta Academicii. Până la final, doar Pîrvulescu a mai fost periculos, dar șutul său din careu a ajuns în plasa laterală. Astfel, partida dintre cele două contracandidate la promovare s-a încheiat cu o remiză albă. 

Echipe de start:

Academica Clinceni: Vâlceanu - Pârvulescu, Răuţă, Patriche, Dobrescu - Şut, Barbu – R. Ion (Mihalcea ‘83), Olariu, Dumitru (Mitrov ‘87) – Paţurcă (Gliga ‘55)

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Cordoș, Berci – Giurgiu (Axente ‘80), Florescu (Greu ‘59) – Hordouan (Hațiegan ‘75), Goga, Pîrvulescu – Gavra

În urma remizei, clujenii au acumulat 73 de puncte și rămân la cinci puncte în spatele adversarei din Clinceni. Pentru "studenți" urmează un nou joc cu o formație din județul Ilfov, Sportul Snagov. 

Comenteaza