Erik Lincar, optimist înainte de returul cu Dinamo: “Am mare încredere că jucătorii vor fi puternici și vor rezista tuturor presiunilor”

Erik Lincar, optimist înainte de returul cu Dinamo: “Am mare încredere că jucătorii vor fi puternici și vor rezista tuturor presiunilor”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj a prefațat cea mai importantă partida a sezonului, atât pentru “studenți”, cât și pentru “Câinii roșii”.

Chiar dacă echipa clujeană are două goluri avantaj după meciul tur, Erik Lincar își dorește ca elevii săi să fie concentrați la cea de-a doua manșă a barajului. Tehnicianul și-a lăudat adversarii pe care îi consideră peste nivelul la care se află în prezent, însă crede în șansele formației sale de a obține un rezultat pozitiv, care ar fi sinonim cu promovarea.

“În această săptămână am considerat că e mai bine să avem liniște, să îi protejez pe jucătorii mei, toată lumea știe ce presiune apasă pe acest joc. Am zis încă din tur că presiunea va fi pe ambele echipe și va conta și la meciul din București.

Întâlnim un adversar foarte puternic, nu cred că locul lor era la baraj. Consider că au jucători foarte interesanți, iar pe mulți dintre ei aș fi dorit să îi antrenez. Printr-o situația conjuncturală și aici mă refer la începutul de sezon s-a intrat într-o zonă psihologică din care le-a fost greu să iasă.

Au fost aduși jucători de valoare și cred că e o echipă care ar fi avut forța să evite acest baraj. Individual sunt jucători excelenți, Matei, Pierret, Ivanovski și alții. Nu cred că cineva are dreptul să ne subestimeze.

Am avut un om mai puțin încă din minutul 72, Dinamo nu cred că a avut situații importante după acel moment, iar noi am marcat în minutul 82 un gol care sper să ne ajute în obținerea obiectivului.

Cu siguranță ne va aștepta infernul la București, dar mizez pe bărbăția, forța grupului și am mare încredere că jucătorii vor fi puternici și vor rezista tuturor presiunilor din acea seară.

Am tot încercat să îi conving pe jucătorii mei că jocul pornește de la 0-0, să considere că e doar prima manșă și că mergem la București să obținem un rezultat bun. Îmi doresc să uităm ce s-a întâmplat sâmbăta trecută și să mergem cu încredere și speranță că putem obține un rezultat bun.

Consider că această echipă are un spirit, există emulație, a venit lumea la stadion. Toți oamenii care iubesc această echipă trebuie să înțeleagă că doar cu aportul lor putem deveni puternici.

Și putem demonstra tuturor ce reprezintă spiritul lui “U” Cluj și va veni momentul în care se vor reuși mari performanțe. Trebuie doar să credem în echipa pe care o iubim și să fim alături de ea toată viața pentru că așa este la Cluj”, a declarat Erik Lincar.

Returul barajului de promovare/menținere în Liga 1, dintre Universitatea Cluj și Dinamo este programat duminică, 29 mai, de la 21:00.

Comenteaza