Erik Lincar, optimist înaintea noului sezon: "Sunt încrezător în jucătorii mei și cred că putem obține rezultate pozitive"

Erik Lincar, optimist înaintea noului sezon: "Sunt încrezător în jucătorii mei și cred că putem obține rezultate pozitive"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj a oferit concluzii după cantonamentul din Austria și a prefațat stagiunea care stă să înceapă.

"Studenții" au revenit după 7 ani în prima ligă și au parte de un debut de sezon de foc, cu trei adversari de play-off în primele trei etape. În ciuda faptului că formația sa nu a înscris în cantonamentul din Austria, Erik Lincar de declară mulțumit de modul în care a decurs pregătirea.

"Am avut o scurtă vacanță după care am început din nou treaba. Am fost dornici să transferăm jucătorii pe care i-am dorit și cu care să obținem rezultate cât mai bune la Liga 1.

Au fost schimbări, au plecat unii dintre cei cu care am reușit să promovăm și au venit 8 jucători pe care trebuie să îi integrăm foarte repede.

Am avut și o perioadă de cantonament în Austria, unde am jucat cu echipe bune de Liga 1. Au fost meciuri pe care le-am apreciat, am avut multe situații de a marca, însă e adevărat că nu am reușit să dăm gol.

Ceea ce am arătat acolo mă face să fiu optimist. Cred mult în jucătorii noi și așteptăm cu nerăbdare prima etapă", a spus antrenorul.

Tehnicianul Universității Cluj a dezvăluit și că echipa sa este în căutarea unui atacant, care va veni cel mai probabil din afara granițelor României, însă negocierile decurg greu.

"Ne dorim să mai transferăm 2-3 jucători, doar că jucătorii străini nu mai vor să vină în România. Am fost și noi refuzați, iar pe piața internă, soluțiile sunt limitate.

Toată România caută atacant. Noi ne-am înțeles cu unul din Polonia și unul din Spania, dar la momentul semnării contractului au dat înapoi", a explicat Lincar.

Debutul cu FCSB nu reprezintă o problemă pentru "studenți"

În ciuda faptului că primul meci al sezonului va fi pe terenul vicecampioanei, antrenorul "Șepcilor roșii" își păstrează optimismul. Totodată, Lincar susține că nu va fi afectat de emoții, având în vedere că jocul cu FCSB reprezintă debutul său în Liga 1 ca tehnician.

"Jucăm în primele etape cu echipe de play-off, dar sunt încrezător în jucătorii mei, în potențialul lor, în dorința lor de afirmare și cred că putem obține rezultate pozitive.

Trebuie să vedem cum va fi gazonul după Untold. Avem de jucat 5 etape în deplasare, dar știm situația. Și anul trecut am jucat la Bistrița și am și câștigat toate meciurile.

Noi respectăm FCSB, e o echipă foarte bună, cu jucători tehnici, care joacă în viteză. Mergem foarte concentrați și încercăm să jucăm stilul prin care am reușit să promovăm.

Sigur e special fiind primul meu meci la Liga 1. Totuși, eu nu mă schimb indiferent de ligă, îmi doresc să îmi organizez foarte bine echipa. Nu am nicio emoție, sunt motivat", a declarat tehnicianul. 

Partida din prima etapă a sezonului regulat, dintre Universitatea Cluj și FCSB este programată duminică, 17 iulie, de la 21:30. 

Comenteaza