Europenele de atletism pentru tineret se vor ține Cluj Arena. Cum a câștigat România

Europenele de atletism pentru tineret se vor ține Cluj Arena. Cum a câștigat România

La Campionatul European de Atletism U20 din 2023, organizat peste doi ani la Cluj-Napoca, vor concura 1.500 de sportivi din 48 de țări.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Campionatului European de Atletism U20 din 2023 (European Athletics U20 Championships 2023) va fi organizat pe stadionul Cluj Arena. 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura aici în cadrul acestei prestigioase competiții europene de atletism.

 „E o reușită extraordinară și un motiv de mare mândrie pentru Cluj și pentru întreaga Românie. Este un nou eveniment sportiv de mare anvergură pe care îl vom găzdui pe Cluj Arena și care ne poziționează definitiv în clubul extrem de select al instituțiilor capabile să organizeze competiții de un asemenea nivel. Totodată, e o nouă confirmare a alegerii corecte pe care am făcut-o atunci când am decis ca acest stadion să dispună de o pistă de atletism omologată la nivel internațional și când am asigurat toate dotările necesare. În calitate de gazdă a acestui eveniment unic în România și în această parte a Europei, Consiliul Județean Cluj își va onora statutul de bun organizator, deja dovedit prin numeroase alte mari evenimente, și va oferi condiții ideale pentru o competiție de excepție, un veritabil regal al atletismului european”, Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Anterior organizării acestei mari competiții de talie europeană, CJ Cluj și Cluj Arena au mai găzduit în foarte bune condiții alte mari competiții de pistă: Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 și Campionatul Balcanic de Seniori din anul 2020. Anul acesta va avea loc aici și Campionatul European pe Echipe Liga 1.

În vederea realizării documentației pentru această candidatură s-a lucrat din 2018. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiției europene, România, reprezentată a concurat cu alte state bine poziționate în atletismul european și în organizarea de mari evenimente, dintre care în etapa finală au rămas Spania, Italia și Estonia.

Un rol esențial în acordarea pentru Cluj Arena a dreptului de organizare a European Athletics U20 Championships 2023 l-a avut sprijinul necondiționat acordat de către CJ Cluj și autoritățile locale precum și afinitatea deja dovedită a Clujului pentru sportul de performanță. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza