Foto Eurovolley 2021. România dispută a doua partidă, sâmbătă, la Cluj-Napoca

Eurovolley 2021. România dispută a doua partidă, sâmbătă, la Cluj-Napoca
Eurovolley 2021. România dispută a doua partidă, sâmbătă, la Cluj-Napoca
Eurovolley 2021. România dispută a doua partidă, sâmbătă, la Cluj-Napoca
Eurovolley 2021. România dispută a doua partidă, sâmbătă, la Cluj-Napoca
Eurovolley 2021. România dispută a doua partidă, sâmbătă, la Cluj-Napoca

Naționala feminină de volei a României revine sâmbătă pe parchetul sălii BTarena din Cluj-Napoca pentru un nou meci din Turneul feminin CEV EuroVolley 2021, împotriva Suediei.

Partida va începe la ora 20.30 și va fi a doua din grupa D a EuroVolley pentru ambele formații, care au făcut meciuri foarte bune în prima etapă. Româncele au reușit să ia un set împotriva Turciei, ocupanta locului 4 în clasamentul mondial FIVB, în vreme ce suedezele au revenit de la 0-2 la seturi pentru a se impune cu 3-2 în fața Finlandei.

Meciul este unul foarte interesant și prin prisma duelului celor mai bune marcatoare ale celor două echipe, ambele legitimate la formații din Superliga Turciei. Noi o avem pe  Alexia Căruțașu (18 ani), care în ultimii doi ani a jucat la Yeșilyurt Istanbul și care din toamnă va evolua la Galatasaray Istanbul. În prima partidă, chiar contra Turciei, a reușit 17 puncte. Suedezii o au pe Isabelle Haak (22 de ani), care este legitimată la VakifBank Istanbul și care în victoria cu Finlanda și-a trecut în cont 42 de puncte, un record al actualului turneul final.

Dacă România este o prezență constantă la turneul final al Europenelor, pentru Suedia această ediție reprezintă revenirea între cele mai bune echipe ale continentului după o pauză de 38 de ani! Ea a mai participat de doar trei ori până acum la turneele finale, în 1967, 1971 și 1983. Pentru nordice, victoria cu Finlanda, de joi, a fost prima la Campionatul European după nu mai puțin de 50 de ani, ultima datând din 1971, când au reușit să învingă Austria.

Medaliată cu bronz la ediția organizată chiar în țara noastră în 1963, România prezintă la această ediție una dintre cele mai tinere echipe din istoria participărilor ei la Campionatele Europene. Tocmai tinerețea majorității jucătoarelor, îmbinată cu experiența celorlalte, pare a fi atuul echipei antrenate de selecționerul Luciano Pedulla, o formație care are ca obiectiv clasarea între primele patru formații din grupă și, implicit, calificarea în optimile de finală.

Ultimele meciuri directe între România și Suedia au avut loc în urmă cu 11 ani, în preliminariile Campionatului European din 2011. Au avut loc două partide și de fiecare dată s-a impus România cu scorul de 3-1.

În continuare, tricolorele vor juca în Grupa D împotriva Țărilor de Jos (duminică), Finlandei (marți) și Ucrainei (miercuri). Toate meciurile vor avea loc de la ora 20.30 și vor fi transmise în direct la Telekom Sport, însă jucătoarele îi așteaptă pe fani în tribunele BTarena. La meciul cu Turcia, de miercuri, cei 3.500 de spectatori au făcut o atmosferă fantastică, care se speră că va fi repetată și la următoarele partide.

Comenteaza