Falimentul, cel mai dificil adversar pentru CFR Cluj. „Este adevărat că am făcut solicitarea în instanţă"

Falimentul, cel mai dificil adversar pentru CFR Cluj. „Este adevărat că am făcut solicitarea în instanţă"
| Foto: gsp.ro

Fostul sponsor tehnic al campioanei CFR Cluj, Joma, a solicitat intrarea în faliment a clubului pentru nerespectarea prevederilor contractului semnat în anul 2017.

Vineri, a fost termen în procesul pe care gruparea din Gruia îl are cu fostul sponsor tehnic, care i-a cerut falimentul trupei antrenate de Dan Petrescu. Teodor Luca, șeful Joma România, a explicat care sunt problemele firmei sale cu „feroviarii”.

„Este adevărat că am solicitat în instanță falimentul lui CFR Cluj, pentru nerespectarea prevederilor contractului semnat în luna mai 2017, pentru o perioadă de patru plus patru ani. Azi a fost termen la Tribunalul specializat Cluj, dar judecarea cauzei s-a amânat datorită faptului că avocații au solicitat la Înalta Curte de Casație și Justiție, strămutarea cauzei la altă instanță competentă.

Dezamăgirea este că am constatat încă o dată că cei de la CFR Cluj nu-și respectă promisiunile. În mai 2017, în urma promisiunilor făcute de proprietarul clubului, eu am semnat documentele prin care renunțam la procesul prin care solicitam celor de la CFR Cluj peste 500.000 de euro, ca daune contractuale, în urma contractului din perioada 2010-2016”, a declarat Teodor Luca, potrivit GSP.ro.

Reprezentatul firmei sportive susține că a crezut în promisiunile CFR-iștilor, doar ca să poată ieși din insolvență și să nu fie compromisă investiția de peste 5,5 milioane de euro, prin plata datoriilor de atunci.

„După perioada în care nu am avut dialog cu ei și văzând că au semnat cu alt partener tehnic, deși ei nu au reziliat contractul cu noi, cu regret am constatat că am ajuns la vorba avocaților mei care-mi spuneau că cei de la CFR Cluj nu se vor ține de promisiuni și vom ajunge în instanță.

Am introdus cerere de faliment şi solicităm sumele datorate, penalităţile de întârziere şi clauzele de reziliere unilaterale, în valoare de peste 370.000 de euro, la care se vor adăuga sume de aceeaşi valoare cu daune interese, conform clauzelor prezentului contract", a mai precizat Teodor Luca.

Comenteaza