Falub, discurs dur, după o nouă prestație dezamăgitoare a elevilor săi: “La noi, fundaşii centrali fac orice, în afară să se apere”

Falub, discurs dur, după o nouă prestație dezamăgitoare a elevilor săi: “La noi, fundaşii centrali fac orice, în afară să se apere”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul Universității Cluj a criticat mai mulți jucători, după ce formația sa a reușit doar o remiză pe terenul ultimei clasate din Liga a 2-a, Sportul Snagov.

Deși a ieșit deocamdată din zona fierbinte a clasamentului, formația clujeană a dezamăgir din nou la sfârșitul săptămânii. “Studenții” au încheiat la egalitate întâlnirea cu Sportul Snagov, echipă care acumulase doar un punct în primele 10 etape din eșalonul secund. Elevii lui Adrian Falub au părut lipsiți de idei în ofensivă, iar greșelile defensive i-au costat din nou scump pe clujeni.

La finalul jocului, tehnicianul Universității Cluj nu s-a sfiit să își critice fotbaliștii. “Am obţinut un egal în urma unui joc slab, foarte slab, în care cele două echipe nu au reuşit să pună probleme una alteia, dar poate şi din cauza terenului. Hai să găsim scuza asta! Dar, până la urmă, am dat gol şi trebuia să câştigăm jocul. Dar suntem naivi. Nu aveam voie să mai primim goluri la fazele astea. Suntem naivi, asta e! Din păcate, strict vorbind, că asta este realitatea, aşteptările de la începutul sezonului vizavi de echipa asta sunt departe de ceea ce poate să dea lotul actualul de jucători, după părerea mea.

Pe arbitri nu pot fi supărat, numai descumpănit de maniera de arbitraj. Am văzut aut-uri şi faulturi, şi vedea toată lumea, iar el dădea invers. Atât pot oamenii şi atunci nu ai ce să le ceri. Pe echipa mea, la fel, nu am de ce să fiu supărat. E un lot care a fost format în vară, cu mare fast şi ambiţii de promovare, însă, din păcate, atât poate lotul ăsta în momentul de faţă. Atât se poate juca. Nu avem spirit de sacrificiu. La prima lovitură încasată, jucătorii se cer afară. Apoi, cei care intră pe parcurs nu au responsabilitate.

Până la urmă, îmi asum eu acest lucru, am ştiut de la început unde vin, am încercat să fac ceea ce putem face la momentul ăsta. Până la urmă, nu am pierdut niciun joc de când am venit. Din cinci meciuri nu am pierdut. Luăm ce e bun şi obiectivul nostru trebuie schimbat. Nu ne mai gândim la promovare, bineînţeles, nu avem ce să discutăm. Cei care au făcut în vară nişte lucruri, noi încercăm acum să luăm maxim până la iarnă şi atunci să facem curăţenie. Suntem pe poziţie retrogradabilă şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru.

Nu m-a deranjat ratarea lui Pîrvulescu. Asta e calitatea jucătorului. Dacă tu, din 5 metri, neatacat de nimeni, nu poţi să dai gol, înseamnă că asta e calitatea ta. Mă deranjează atitudinea cu care Pîrvulescu sau Mihalcea au tratat meciul, dar şi cea a fundaşilor centrali. La noi, fundaşii centrali fac orice, în afară să se apere”, a declarat Adrian Falub pentru Digisport.

Următorul meci al Universității Cluj va fi împotriva Farului Constanța. Partida e programată miercuri, 16 octombrie, de la ora 15:00.

Comenteaza