Falub își mobilizează echipa înaintea jocului cu Ripensia: “Trebuie să urcăm în clasament, suntem într-o situație disperată”

Falub își mobilizează echipa înaintea jocului cu Ripensia: “Trebuie să urcăm în clasament, suntem într-o situație disperată”
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Antenorul Universității Cluj a făcut o evaluarea a adversarului pe care îl consideră unul periculos, dar a vorbit și despre problemele serioase de lot cu care se confruntă.

“Studenții” revin pe Cluj Arena pentru un nou meci important. “Șepcile roșii” se vor confrunta cu Ripensia la 85 de ani de la prima finală a Cupei României, disputată chiar între cele două formații. Timișorenii au pus probleme serioase în sezonul trecut, reușind să obțină o remiză pe teren propriu și o victorie în prelungiri la Cluj. Meciul poate reprezenta o răzbunare pentru tehnicianul Universității Cluj, care a fost demis după egalul de la Timișoara.

Adrian Falub a prefațat partida împotriva Ripensiei. “Echipa s-a pregătit bine în această săptămână, are voință, are dorință, încearcă să dea totul. Ne așteaptă o partidă împotriva Ripensiei, cea care sezonul trecut ne-a pus probabil cele mai multe probleme dintre toate formațiile. Ea nu e foarte mult schimbată față de atunci, are un antrenor care excelează la jocul defensiv, un antrenor care știe să organizeze echipele la care lucrează. Meciul ne prinde într-un moment dificil, cu jucători care au plecat sau urmează să plece la loturile naționale, dar și cu jucători nerefăcuți.

De exemplu, Florescu și Goga s-au antrenat abia azi, Telcean e la echipa națională Under 19, deși, din discuția pe care am avut-o cu el, acolo s-au prezentat doar 12 fotbaliști și cred că ar fi putut să ne ajute etapa aceasta. Apoi, mai e Crăciun, în privința căruia așteptăm un răspuns din partea Federației de Fotbal din Moldova, ca să vedem dacă vom putea să ne bazăm pe el duminică. Așadar, întâmpinăm probleme la nivelul fundașilor centrali, unde sperăm să contăm măcar pe Crăciun. Chiar și așa, pentru noi va fi foarte important să câștigăm, victoria e obligatorie.

Trebuie să urcăm în clasament, deoarece, așa cum am mai spus, suntem într-o situație disperată. Am strâns niște puncte absolut necesare, însă nu suficiente ca să ieșim din zona retrogradării. Astăzi, noi nu putem să dominăm toate echipele, pentru că avem un lot retrâns, dar trebuie să încercăm să obținem maximum din fiecare joc”, a declarat Falub.

Golgheterul din sezonul trecut, Cristian Gavra și-a completat antrenorul. “Venim după o serie cu trei jocuri într-o săptămână, dar ne-am antrenat foarte bine și suntem decisi să câștigăm întâlnirea de duminică. Suntem în creștere și ne dorim să confirmăm acest lucru contra Ripensiei, o echipă în fața căreia, în ediția trecută, am obținut doar un punct.

La Cluj am pierdut cu 3-2, cu o mare ocazie ratată de mine, în minutul 90, când scorul era 2-2. M-am pregătit exemplar și sper să nu mai acuz nici o problemă fizică. Revenirea domnului Falub se vede atât în rezultate, cât și în jocul echipei. Ne-am propus să luăm fiecare partidă în parte, să câștigăm fiecare meci, iar în iarnă, după ce vom vedea unde ne situăm, să ne facem alte planuri”, a spus atacantul.

Partida dintre Universitatea Cluj și Ripensia Timișoara se va disputa duminică, de la ora 13:00.

Comenteaza