Fără puncte şi fără perspective! „U” e singura fără victorie în Liga I GALERIE FOTO

Fără puncte şi fără perspective! „U” e singura fără victorie în Liga I GALERIE FOTO
Universitatea a pierdut din nou în acest sezon, 1-2 cu ACS Poli, iar salvarea de la retrogradare pare acum doar o utopie.

Două penalty-uri uşor acordate, ultimul după o simulare grosolană a timişoreanului Nanu, au dus la o nouă înfrângere pentru "studenţi". Clujenii au pierdut cu ACS Poli, 1-2, şi s-au afundat în subsolul clasamentului din Liga I. Situaţia clujenilor pare fără ieşire.Cu patru puncte în zece etape, Universitatea se afla deja în faţa unui meci decisiv. "Şepcile roşii" erau singura echipă fără victorie în acest sezon de Liga I, iar un eventual rezultat negativ în meciul cu ACS Poli însemna netezirea drumului spre Liga a II-a. Gheorghe Barbu, interimar la "U" după demiterea lui Ganea, n-a schimbat prea mult în primul "11" al "studenţilor", lucru destul de dificil, de altfel, având în vedere lotul limitat de care dispune. Bănăţenii au arătat ca o echipă cel puţin la fel de timorată ca şi "U", însă au încercat să controleze jocul. Fără foarte multe realizări tehnice, oaspeţii au avut prima ocazie prin Szekely, care a tras pe direcţia lui Veselovsky, iar slovacul a reţinut. "U" n-a reuşit să propună o replică mai consistentă, şi tot Poli a trecut pe lângă gol, "capul" lui Şeroni mergând peste poartă. Semnalul de alarmă le-a prins bine "studenţilor" care s-au trezit şi au ieşit la pressing agresiv. Lemnaru a condus un contra-atac 4 contra 2, dar a ţinut agonizant de mult de minge, iar apoi l-a deschis pe Borza când acesta era deja în offside. La ultima fază a reprizei, Rilke l-a atacat prosteşte pe Nanu în careu, Robert Dumiru a arătat penalty, iar soarta meciului s-a întors în favoarea bănăţenilor. Szekely a transformat cu lejeritate şi "U" avea deja o misiune aproape imposibilă: trebuia să înscrie de două ori într-un meci, ceea ce nu s-a mai întâmplat din luna mai!

Barbu l-a pedepsit pe Rilke pentru neglijenţa din final şi l-a trimis în teren pe Andreas Calcan, modificând aşezarea, cu Cristocea în banda dreaptă. Intrarea tânărului mijlocaş a mai animat ofensiva clujeană, iar Borza a avut prima fază a reprizei cu un şut în diagonală, pe lângă. Balde a avut cea mai mare ocazie de până atunci, cu o lovitură de cap respinsă de pe linia porţii de un fundaş advers, iar Universitatea presa în căutare egalării. ACS Poli s-a retras deliberat, după "reţeta Şunda", iar Lemnaru a trecut şi el pe lângă gol, cu un şut din mijlocul careului respins de sub bară de Nuno Claro. Cu cuţitul la os, clujenii au început să joace cu mingi la firul ierbii, mai inteligent, şi cu lansări precise. Le-a lipsit, însă, norocul la finalizare, dar şi luciditatea în zona centrală a liniei de mijloc, acolo unde Habib Balde a fost pierdut între adversari. Borza (70) a avut şi el o şansă imensă, cu un şut acrobatic peste poartă, după o lovitură liberă din banda stângă. Deşi n-au mai avut forţa din debutul reprizei secunde, atacurile "Şepcilor" au adus până la urmă golul egalizator (83), marcat de Abrudan cu o lovitură de cap. "Studenţii" nu au forţat, însă, victoria, aşa cum promitea Barbu înainte de meci, şi s-au mulţumit cu egalul, aşa că "minunea" n-a ţinut decât cinci minute. Nanu l-a depăşit pe Szilagyi şi a a căutat să se împiedice de Veselovsky. Robert Dumitru a inventat un nou penalty, iar Gorobsov a marcat pentru victoria echipei sale, profitând de cadoul arbitrului.
"U" a pierdut din nou, de data asta nemeritat, în faţa unei echipe care a refuzat jocul în majoritatea timpului şi a beneficiat de două penalty-uri uşor acordate. Pentru "Şepci", drumul spre Liga a II-a se transformă în autostradă.

 

15 minute de tăcere

Fanii Universităţii au decis să protesteze aseară împotriva conducerii, astfel că timp de 15 minute peluza dintre hotel Sport a fost goală. În schimb, pe locurile libere a fost afişat un banner cu mesajul "lipsa noastră reflectă realitatea, voi distrugeţi Universitatea". "Ultraşii" au revenit după un sfert de oră şi şi-au încurajat frenetic favoriţii, dar până în minutul 80 când au părăsit arena definitiv. La meciul de ieri au asistat aproximativ 2500 de spectatori.

 

"U" Cluj - ACS Poli Timişoara 1-2 (0-1)

Stadion: Cluj Arena, Spectatori: 2500

A marcat: Abrudan (83) / Szekely (44 - penalty), Gorobsov (88 - penalty)

"U" Cluj: Veselovsky - Rilke (46, Calcan), Abrudan, Szilagyi, Mendy - Balde - Takacs, Târnăcop (81, Lungu), Cristocea, Borza - Lemnaru
Antrenor: Gheorghe Barbu

ACS Poli: Nuno Claro - Nohai, Şeroni, Ov. Petre, Poparadu - Gorobsov, Trandu - Popovici (59, Bărbuţ), Keita (73, Boldea), Nanu - Szekely (84, Belu)
Antrenor: Aurel Şunda

Cartonaşe galbene: Balde, Târnăcop, Rilke, Mendy, Veselovsky, Szilagyi, Cristocea / Popovici, Şeroni, Gorobsov

Au arbitrat: Robert Dumitru (Braşov) - Marius Nicoară (Băile Herculane) şi Sebastian Stoianov (Constanţa)

 

 

Comenteaza