FC Barcelona a câștigat finala Champions League

FC Barcelona a câștigat finala Champions League
Barcelona a învins în ultimul act pe Juventus, scor 3-1.

FC Barcelona și-a adjudecat al cincelea trofeu al Ligii Campionilor din istorie după ce a învins cu scorul de 3-1 pe Juventus Torino în finala competiției, desfășurată la Berlin.

Meciul a fost controlat cu autoritate de către gruparea catalană, care a deschis scorul devreme, prin Ivan Rakitic, în minutul 4. Juventus a încercat să revină prin acțiuni purtate pe contraatac și a avut șansele ei. Ambele echipe au ratat ocazii bune de a mai înscrie, la pauză diferența de un gol menținându-se.

Cu Barcelona nereușind să se desprindă decisiv, Juventus a egalat în minutul 55, relansând partida. Golul i-a aparținut lui Alvaro Morata, după ce un șut al lui Carlos Tevez a fost respins în fața porții. Similar a fost și golul trei al partidei. Luis Suarez a pus pe Barcelona în frunte din nou în minutul 68, după ce acțiunea individuală a lui Leo Messi s-a încheiat cu alt șut respins.

În minutele rămase Barcelona a reușit să gestioneze avantajul avut în ciuda atacurilor tot mai insistente ale italienilor. Ba mai mult, la ultima fază a meciului, Neymar Jr. a stabilit scorul final, 3-1, finalizând un contra-atac rapid.

Meciul a reprezentat ultima apariție a lui Xavi Hernandez în tricoul Barcelonei. Căpitanul catalanilor și-a anunțat plecarea de la clubul la care a evoluat toată cariera. Mijlocașul este cel mai titrat jucător din istoria Spaniei, câștigând nu mai puțin de 25 de trofee.

Odată cu victoria de la Berlin, Luis Enrique, antrenorul Barcelonei, a reușit să câștige tripa - Campionatul Spaniei, Cupa Spaniei, Liga Campionilor - la primul său sezon pe banca echipei.

Juventus Torino: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Coman '89) - Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal (Pereyra '79)- Morata (Llorente '85), Tevez. Antrenor: Massimiliano Allegri

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitici (Mathieu '90+1), Busquets, Iniesta (Xavi '78)- Messi, Suarez (Pedro '90+5), Neymar. Antrenor: Luis Enrique

 

Comenteaza