FCSB – CFR Cluj, meciul care poate decide campioana cu 19 meciuri înainte de finalul sezonului. Cele mai importante cifre ale derby-ului

FCSB – CFR Cluj, meciul care poate decide campioana cu 19 meciuri înainte de finalul sezonului. Cele mai importante cifre ale derby-ului
| Foto: facebook.com/cfr1907

Primele două clasate din Liga 1 se vor duela pe Arena Națională în prima partidă a anului pentru formațiile care au dominat campionatul în ultimii ani.

Runda cu numărul 22 din sezonul regulat le pune față în față pe FCSB și CFR Cluj, într-un meci ce poate decide soarta titlului. “Feroviarii” încep 2022 cu 10 puncte avans, iar o posibilă victorie în meciul de duminică i-ar propulsa la o diferență ce pare imposibil de recuperat și după înjumătățirea punctelor la intrarea în play-off.

În partida ce se va disputa pe Arena Națională se vor întâlni cel mai bun atac din campionat, FCSB (38 de goluri marcate), respectiv cea mai bună defensivă, CFR Cluj (8 goluri încasate). Mai mult, înaintea pauzei competiționale, echipa din Gruia a reușit o serie de 9 victorii consecutive.

Totodată, partida tur s-a încheiat cu o victorie categorică pentru formația clujeană, care s-a impus cu 4-1, grație golurilor înscrise de Omrani, Sigurjonsson, Deac și Alibec. Pentru FCSB a înscris atunci Ianis Stoica, în prelungirile partidei.

Dan Petrescu va fi pe bancă la cel de-al 14 duel împotriva echipei din capitală. În precedentele 13, tehnicianul a obținut 5 victorii, 7 remize și a suferit o singură înfrângere.

Cei mai importanți jucători ale celor două rivale în actualul sezon au fost Florin Tănase și Ciprian Deac. Primul a înscris 9 goluri și a oferit 3 pase decisive. În schimb, mijlocașul campioanei a marcat de 5 ori și și-a servit decisiv colegii tot de atâtea ori.

Partida dintre FCSB și CFR Cluj se va disputa în această seară, de la 20:00.  

Comenteaza