FCSB merge în play-off-ul Ligii după ce a distrus-o pe Viktoria Plzen. Viitorul, retur de coșmar la Nicosia

FCSB merge în play-off-ul Ligii după ce a distrus-o pe Viktoria Plzen. Viitorul, retur de coșmar la Nicosia
FCSB s-a calificat, miercuri, în play-off-ul Champions League după ce a trecut cu 4-1 de Viktoria Plzen în returul din Cehia.

Echipa lui Nicolae Dică a deschis scorul prin Mihai Bălașa (27), care a executat impecabil o lovitură liberă de la 30 metri. Steaua a tremurat la golul de 1-1 înscris de Michal Krmenčík (64), dar câteva minute mai târziu, Filipe Teixeira (71) i-a readus în avantaj pe "roș-albaștri". Vicecampioana României nu s-a oprit aici, iar Florin Tănase (76) a făcut 3-1 din pasa lui Denis Alibec. Tabela a fost închisă de Alibec (79), din lovitură de la "11" metri. Gazdele au terminat meciul în inferioritate numerică, Krmencik fiind eliminat.

După 4-1 cu Viktoria Plzen, Steaua se califică în play-off-ul Champions League. Elevii lui Dică au, totodată, un loc asigurat în grupele Europa League în cazul în care nu vor trece de ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. În prima manșă cu Plzen, Steaua a remizat 2-2 pe Arena Națională.

Seară de coșmar la Nicosia

Campioana FC Viitorul a avut, în schimb, o seară neagră la Nicosia. Trupa lui Gică Hagi câștigase cu 1-0 la Constanța, prin golul marcat din lovitură liberă de Cristi Ganea. Până în minutul 54, tabela arăta 0-0, scor care îi califica pe constănțeni în play-off-ul Ligii. Carlao i-a readus însă cu picioarele pe pământ pe jucătorii lui Hagi. Meciul a ajuns în prelungiri, unde Apoel s-a dezlănțuit. Merkis (93) și De Camargo (94) au punctat în mai puțin de un minut, iar Efrem a stabilit scorul final pentru ciprioți, 4-0.

Viitorul își va continua, astfel, aventura europeană în play-off-ul Europa League.

Comenteaza