Fed Cup Cluj | România - Canada 2-0: Irina Begu a câștigat meciul cu Bianca Andreescu

Fed Cup Cluj | România - Canada 2-0: Irina Begu a câștigat meciul cu Bianca Andreescu
Echipa de Fed Cup a României conduce Canada cu scorul de 2-0 în întâlnirea care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul I al Grupei Mondiale II, după ce Irina Begu (37 WTA) s-a impus cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-2 în faţa jucătoarei de origine română Bianca Andreescu (173 WTA).

Chiar dacă pornea cu a doua şansă, canadiana Bianca Andreescu (17 ani) a început meciul agresiv şi a reuşit primul break în al treilea ghem al întâlnirii. Ea s-a impus la 0 pe serviciul jucătoarei române, surprinsă de replica în forţă a adversarei împotriva căreia juca pentru prima oară în carieră. În ghemul 4, Irina Begu s-a distanţat repede la 40-0, însă a pierdut pe rând toate cele trei mingi de break. Dar experienţa şi-a spus cuvântul şi ea a reuşit în cele din urmă rebreak-ul, egalând scorul la 2.

Cu un prim serviciu mai slab decât de obicei, Irina Begu a compensat cu o mai mare disponibilitate la efort. Iar acest lucru s-a văzut în ghemul al optulea, unul care s-a dovedit a fi decisiv în primul set. Atunci jucătoarea română a fost condusă cu 15-40, dar a reuşit să întoarcă pe serviciul adversarei şi să câştige break-ul după un ghem care a durat mai bine de 7 minute. Begu şi-a câştigat apoi serviciul şi s-a impus, după 41 de minute, cu 6-2 în primul set.

În debutul celui de-al doilea set, Irina Begu a condus cu 3-1, dar Bianca Andreescu a reuşit să revină şi să egaleze la 3. Cele două jucătoare şi-au adjudecat serviciile până la scorul de 6-6. În tie break, Andreescu a părut mai proaspătă şi s-a impus cu 7-4 pe fondul unor greşeli ale adversarei sale.

Setul decisiv, început după o pauză de aproape 15 minute cauzat de o problemă la piciorul drept al canadiencei, a fost dominat clar de Irina Begu. Hotărâtă să încheie repede partida, ea şi-a adjudecat primele 3 ghemuri fără să îi lase adversarei decât 3 mingi. Cu un joc mult mai pragmatic decât cel arătat până atunci, Begu a condus cu 3-0, 4-1 şi 5-2, impunându-se în final în setul 3 cu 6-2.

În meciul care a durat 2 ore şi 38 de minute, Irina Begu a făcut 42 de greşeli neforţate, faţă de cele 38 ale Biancăi Andreescu. În schimb, jucătoarea română a avut 25 de lovituri câştigătoare, dintre 15 cu reverul, în timp ce reprezentanta Canadei doar 11, dintre care 2 cu reverul.

 

Comenteaza