Fed Cup: Nici Mona, nici Simona. România iese din grupa mondială

Fed Cup: Nici Mona, nici Simona. România iese din grupa mondială
Monica Niculescu nu a reuşit să treacă de Andrea Petkovici, iar România a retrogradat din Grupa Mondială a Fed Cup.

Introdusă în locul Irinei Begu, Monica Niculescu a avut misiunea şi presiunea de a o învinge pe Andrea Petkovici, duminică, pentru a păstra intacte şansele României contra Germaniei. Susţinută de 7.000 de suporteri care au făcut valuri, românca a început partida perfect, a câştigat un set la zero şi a avut două mingi de meci în al doilea, dar le-a ratat şi a scăpat victoria printre degete. Cu acest 6-0, 6-7, 3-6, scorul întâlnirii România - Germania a devenit 1-3, aşa încât tricolorele au părăsit Grupa Mondială a Fed Cup. Mai târziu, după meciul de dublu, rezultatul avea să devină chiar 1-4.

Timp de două zile, Polivalenta clujeană a avut un nou şef. Angelique Kerber. Nemţoaica, numărul 3 mondial şi câştigătoarea din 2016 a Australian Open, a făcut tot ce a vrut pe teren. Prima i-a ieşit în cale Irina Begu, pe care a desfiinţat-o cu 6-2, 6-3; degeaba şi-au pus fanii speranţele în Simona Halep, deoarece constănţeanca s-a văzut redusă şi ea la tăcere, după un dublu 6-2.

Un singur punct a reuşit România, care a venit pe mâna Simonei Halep. A fost 6-4, 6-7, 6-4, în prima zi, cu Andrea Petkovici.

„Angelique Kerber a jucat un tenis foarte bun, vreau să o felicit, i-au intrat mingile, m-a demoralizat un pic. Şi eu am jucat mai slab, nu prea am avut timp să mă recuperez. Au fost puţine orele de aseară de când am terminat, până astăzi la primul meci. Ea avut un avantaj, că s-a jucat diferit. Eu am fost un pic obosită, piciorul mi-a dat dureri, dar nu vreau să găsesc scuze, Angelique Kerber a fost mai bună", a spus Halep, după eşecul de duminică. Aceasta a subliniat că piciorul o doare, s-a umflat un pic, dar speră să nu fie ceva grav astfel încât să poată urma un tratament care să îi permită să poată juca la turneul de la Stuttgart.

"Cred că am făcut un meci bun astăzi. Întotdeauna este dificil să joci împotriva Simonei, pentru că aleargă foarte mult şi joacă bine. Dacă a fost mai greu cu Irina? Sunt două meciuri diferite, sunt jucătoare bune, dar am intrat foarte bine în acest meciuri. Atmosfera a fost foarte caldă la Cluj şi mă bucur că am jucat aici", a spus şi Kerber.

 

Comenteaza