Femeile şi copiii pot asista la meciurile cu porţile închise din România

Femeile şi copiii pot asista la meciurile cu porţile închise din România
Femeile şi copiii sub 14 ani vor putea asista din tribune la meciurile programate cu porţile închise din România, conform unei hotărâri a Comitetului de Urgenţă al FRF din 8 noiembrie şi validat, joi, de Comitetul Executiv.

Ofiţerul de presă al Federaţiei Române de Fotbal, Paul Zaharia, a declarat că, în şedinţa de joi, Comitetul Executiv a validat mai multe modificări ale Regulamentului Disciplinar.

"Comitetul Executiv a validat printre altele şi o hotărâre a Comitetului de Urgenţă din data de 8 noiembrie an curent, prin care se modifică articolul 27 din Regulamentul Disciplinar. În noua formă, articolul 27 prevede: «programarea jocului fără spectatori impune organizatorului obligaţia de a nu permite publicului accesul în stadion cu excepţia femeilor şi copiilor sub 14 ani»", a afirmat Zaharia.

Prima partidă cu porţile închise la care vor putea asista femeile şi copiii este Petrolul Ploieşti - FCM Târgu Mureş, programată, vineri, de la ora 18.00, pe stadionul "Ilie Oană", în cadrul etapei a XIV-a a Ligii I.

Comisia de Disciplină a hotărât, la 2 noiembrie, ca echipa Petrolul Ploieşti să joace şase meciuri fără spectatori şi să piardă partida cu Steaua prin forfait, în urma incidentelor care au avut loc la partida din etapa a XII-a a Ligii I. De asemenea, membrii Comisiei de Disciplină a LPF au decis ca gruparea din Ploieşti să primească o penalitate financiară de 60.000 de lei. La 10 noiembrie, Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis să menţină sancţiunile dictate de către Comisia de Disciplină, respingând apelul clubului Petrolul.

Meciul Petrolul Ploieşti - Steaua a fost suspendat, la 30 octombrie, la scorul de 0-2, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză.

Un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz. Mai mulţi jucători ai Stelei l-au lovit cu picioarele pe fanul care a pătruns pe teren, în încercarea de a-l imobiliza. După ce forţele de ordine au calmat spiritele şi l-au reţinut pe suporterul respectiv, arbitrul Robert Dumitru a eliminat doi jucători stelişti, pe Martinovici şi pe portarul Stanca, pentru loviturile aplicate fanului ploieştean. Meciul a fost reluat, dar în scurt timp o petardă aruncată din tribune l-a rănit pe portarul stelist Tătăruşanu, care intrase în locul lui Stanca. După acest nou incident, arbitrul a decis oprirea partidei.

 

Comenteaza