„Feroviarii" aşteaptă „efectul Grigoraş" contra Coronei

„Feroviarii
După ce au pierdut la scor de neprezentare în „Ghencea", jucătorii CFR-ului au ocazia perfectă de a pune în practică filosofia ofensivă a antrenorului lor azi, pe teren propriu, contra Coronei Braşov.

În faţa unui adversar de care doar Dinamo a reuşit contraperformanţa să se împiedice în acest sezon, jucătorii CFR-ului au oportunitatea de a răzbuna eşecul din Ghencea şi de a se aşeza pe o pantă ascendentă. Corona Braşov a reuşit, fără să joace, predarea „lanternei roşii" către Universitatea Cluj, după umilinţa „studenţilor" în „Ştefan cel Mare". Partida dintre CFR şi Corona e în această seară, de la ora 19:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Petre Grigoraş lucrează intens la moralul jucătorilor săi, zdruncinat destul de serios în acest debut de sezon. „Grig" a preluat o echipă care reuşise doar o victorie în primele patru etape, contra Viitorului, şi un vestiar aflat în pragul unui război deschis cu fostul antrenor, Mircea Rednic. Tocmai de aceea, tehnicianul instalat acum două săptămâni în Gruia a încercat să lucreze la psihicul jucătorilor şi a insistat foarte mult pe discuţiile individuale cu elevii săi. De altfel, Alin Minteuan, „secundul" lui Grigoraş, a explicat că absenţa antrenorului principal de la conferinţa de presă săptămânală se datorează tocmai unor astfel de şedinţe cu jucătorii. „Îşi cere scuze că nu a venit la această întâlnire, dar are şedinţe individuale cu fiecare jucător. Grigoraş apelează la astfel de lucruri, ştie că acum e cel mai important să lucreze la mentalul fotbaliştilor. Ei au nevoie de încredere în forţele proprii", a spus Minteuan în faţa ziariştilor.

Cu doar cinci puncte obţinute în tot atâtea etape scurse până acum, „feroviarii" au ocazia să bifeze în această seară o victorie care le-ar spori moralul, dar ar reduce şi din diferenţa care-i separă de Steaua Bucureşti. Campioana a pierdut două puncte sâmbătă, la Mediaş, într-un meci în care a fost condusă cu 2-0, dar a revenit şi a egalat. „Feroviarii" sunt separaţi de cinci puncte faţă de stelişti, însă aceştia din urmă au un meci mai puţin disputat. În această seară, Petre Grigoraş ar putea alinia un prim „11" din care să lipsească Ricardo Cadu, căpitanul obişnuit urmând să fie lăsat pe bancă în urma gafelor din „Ghencea". În locul său, pe teren ar putea apărea Brandao, fundaşul venit în această vară din Serie A, iar un prim „11" al „feroviarilor" ar putea arăta astfel: Felgueiras - Velayos, Brandao, Piccolo, Camora - Muniru, Rui Pedro, Deac - Batin, Kapetanos, Fl. Costea.

De cealaltă parte, Corona Braşov are alura unei condamnate la retrogradare şi împarte ultimul loc cu Universitatea Cluj, o altă echipă care pare să se îndrepte spre „B". Braşovenii au renunţat la şapte jucători în ultima săptămână, iar antrenorul Nicolae Manea a ameninţat în mai multe rânduri cu demisia din cauza problemelor financiare cu care se confruntă echipa. Corona a obţinut un singur punct în Liga I, în urma unui egal, 1-1, cu Dinamo Bucureşti.

Partida dintre CFR şi Corona Braşov, prima din istorie dintre cele două formaţii, se va juca azi, la ora 19:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

 

Comenteaza