"Feroviarii" riscă să fie retrogradaţi din cauza datoriilor

Echipa lui Paszkany se află în litigii cu mai mulţi foşti jucători, iar pe 29 martie trebuie să facă dovada că nu are nicio datorie sau că a ajuns la o înţelegere în privinţa plăţilor către aceştia.

Principalul finanţator al "ceferiştilor" a blocat conducta cu bani, iar clubul a luat-o la vale. CFR are mai multe litigii cu foşti jucători şi trebuie să le stingă până pe 29 martie, data limită de predare a dosarului de licenţiere pentru sezonul următor. Una dintre principalele obligaţii din caietul de sarcini este să îşi achite restanţele către foştii angajaţi, în speţă fotbaliştii, sau să facă dovada scrisă, cu semnături din partea ambelor părţi, că s-a ajuns la înţelegere amiabilă.

Clubul "feroviar" are probleme mari cu lichidităţile după ce Arpad Paszkany a stopat finanţarea. Echipa nu dispune de bani şi are mai multe litigii cu foşti jucători. Pe 29 martie, CFR-ul, la fel ca toate celelalte cluburi, trebuie să depună dosarul de licenţiere pentru a primi acceptul să evolueze şi din sezonul următor pe prima scenă. Una dintre obligaţiile din caietul de sarcini este ca echipa să nu figureze cu datorii către foşti angajaţi, aici intrând şi fotbaliştii în baza convenţiilor civile semnate cu clubul. În momentul de faţă, CFR-ul se luptă pe mai multe fronturi cu foştii angajaţi, având litigii cu jucătorii. Mikael Dorsin a câştigat la FIFA, iar clubul trebuie să-i plătească 175.000 de euro. Cazurile cele mai recente sunt Eduard Stăncioiu şi Nicolas Godemeche. Aceştia s-au adresat comisiilor din România şi au avut câştig de cauză. Portarul trebuie să primească 55.000 de euro restanţe salariale şi încă 7.200 de lei, bani reprezentând chirii neachitate de către club. Godemeche are de recuperat 46.219 de euro, sumă reprezentând restanţe contractuale. Pantelis Kapetanos a ajuns la Steaua, dar se află în litigiu şi el cu CFR Cluj, acesta având de recuperat 70.000 de euro de la clubul din Gruia. CFR-ul mai are litigii cu Obiora şi Weldon Santos.

Un alt jucător care a câştigat în instanţă este Gabi Mureşan, actualul mijlocaş de la Tom Tomsk, din Rusia. Jucătorul nu şi-a primit ultimele salarii din perioada în care activa la CFR, a dat clubul în judecată şi a avut câştig de cauză, clubul fiind obligat să-i plătească restanţele până pe 19 martie, în urma unei hotărâri a Comisiei de Disciplină la şedinţa din 12 martie. Puşi în faţa faptului împlinit, conducătorii i-au virat acestuia banii în urmă cu câteva zile. Într-un interviu acordat ZIUA de CLUJ, Mureşan spunea că ar fi evitat să apeleze la comisii dacă ar fi fost contactat de către conducători. "Dacă m-ar fi sunat şi mi-ar fi spus să îi amân pentru că nu au bani, aş fi acceptat fără probleme. Eu i-am căutat pe ei, dar nu mi-a răspuns nimeni la mesaje. După şase ani şi jumătate în care am jucat acolo, n-am primit nici măcar o vorbă bună în vară, când m-am transferat. Nu mi-a urat nimeni nici succes, baftă, nimic. Aşa e lumea din fotbal, azi eşti bun, iar apoi la revedere, eşti gata. Se folosesc de tine, îi ajuţi şi-ţi rupi picioarele pentru ei, iar apoi nu mai discută nimeni cu tine. Asta este situaţia. Bine, nu doar în Cluj, ci în tot fotbalul din România. Eu nu mi-am dorit niciodată să depun memoriu, dar conducerea CFR-ului a refuzat să discute cu mine", a spus acesta.

Pentru a primi dreptul de a participa în Liga I în sezonul 2014-2015, CFR Cluj va trebui fie să-şi achite toate datoriile către foştii jucători, fie să ajungă la o înţelegere amiabilă cu ei. Contactat de ZIUA de CLUJ, Arpad Paszkany a precizat că nu este la curent cu situaţia în care se află clubul. "Nu cunosc subiectul, vorbiţi cu managementul clubului. Mulţumesc!", a fost mesajul acestuia. Preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, nu a răspuns la telefon pentru a oferi un punct de vedere.

Etichete
Comenteaza