"Feroviarii" s-au calificat în optimile Cupei. Omrani, gol și eliminare în partida de la Vâlcea

Echipa lui Vasile Miriuță își continuă drumul pentru apărarea trofeului cucerit în sezonul trecut.

CFR Cluj s-a calificat, marți, în optimile Cupei României 2016-2017, după ce a învins cu 1-0 CSM Râmnicu Vâlcea, pe arena din Parcul Zăvoi. Unicul gol al partidei a fost înscris de Billel Omrani.

Omrani, gol şi eliminare

Prima ocazie a întâlnirii de la Vâlcea a fost semnată de gazde, prin Bogdan Geantă (1). Mijlocașul oltenilor a tras de la 20 metri, dar balonul a fost respins de Mincă. Reacția "feroviarilor" a venit zece minute mai târziu, prin Billel Omrani. Franco-algerianul a înscris din 6 metri cu latul, după o centrare a lui Sorsa de pe partea dreaptă (11).

Echipa lui Gane și-a încercat din nou norocul la lovitura liberă a lui Neag (21). Mingea trimisă de fostul jucător al Universității Cluj s-a dus, însă, puțin pe lângă vinclul colțului scurt. Până la finalul primei reprize, Dina (32) și Drăghici (36) ratează alte două situații pentru vâlceni.

Gazdele au continuat să atace și în actul secund, Dina fiind aproape de gol în trei rânduri (45, 60, 63). De partea cealaltă, CFR Cluj a fost aproape de a-și dubla avantajul prin Gomelt. Mijlocașul croat a tras din 8 metri, dar balonul a fost respins din fața porții de Pârvulescu (56).

Echipa lui Miriuță a trăit periculos finalul partidei de la Vâlcea. Cornel Ene a văzut roșu după un fault la Drăghici (70). 20 minute mai târziu, Omrani vede al doilea galben după o intrare la Samson (90). 

Ultima acțiune importantă s-a consumat în prelungiri, la lovitura cu capul a lui Pârvulescu peste bara transversală (94).

La capătul acestui rezultat, echipa lui Vasile Miriuță își continuă drumul pentru apărarea trofeului cucerit în sezonul trecut. Pe 17 mai 2016, formația din Gruia a câștigat pentru a patra oară competiția după ce a trecut de Dinamo la loviturile de departajare.

CSM RÂMNICU VÂLCEA - CFR 1907 CLUJ 0-1

A marcat: Billel Omrani (min. 11)

CSM Râmnicu Vâlcea (4-2-3-1): Căbuz - Samson, Ct. Pîrvulescu (cpt.), Cr. Munteanu, Buşu - C. Cristea, I. Neag (D. Stana 69') - Ceapă, Bg. Geantă, S. Drăghici (I. Marian 81') - M. Dina

Rezerve neutlizate: Muţiu - D. Dumitraşcu, Ov. Mihai, Fl. Pîrvu, Bg. Popescu

Antrenor: Ionel Gane

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1): Mincă - Camora (cpt.), C. Ene, Andr. Mureşan, Tiago Lopes - Gomelt, Juan Carlos (Al. Neagu 69') - Al. Păun (Al. Chiriţă 77'), Negruţ (R. Pintea 55'), Sorsa - Omrani

Rezerve neutilizate: Vâtcă - Sz. Vereş, Hodgyai, D. RomanAntrenor: Vasile Miriuţă

Eliminaţi: Cornel Ene 70', Billel Omrani 90' (ambii pentru cumul de cartonaşe galbene)

Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa)

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea).

 

 

Comenteaza