Fetele de la handbal au încheiat pe locul 4 turneul de la Bistrița

Fetele de la handbal au încheiat pe locul 4 turneul de la Bistrița
"U" Alexandrion Cluj s-a clasat pe poziția a patra la finalul turneului de verificare de la Bistrița. Sâmbătă, elevele lui Amariei au pierdut cu 24-37 întâlnirea cu echipa locală. Vineri, "studentele" au dat piept cu HC Zalău (22-30) și SCM Craiova (28-31).

În celălalt meci al zilei, Craiova a învins Zalăul lui Gheorge Tadici cu 30-27. CSM Bistrița, echipă nou promovată în Liga Națională, a reușit să depășească toate celelalte adversare. Pe lângă succesul înregistrat în fața clujencelor, Bistrița a întrecut Zalăul (28-24) și Craiova (32-31).

Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al formației de pe malul Someșului, a făcut o scurtă evaluare a prestației de la acest turneu.

"Am plecat, în primul rând, cu scopul de a omogeniza lotul. Ne interesează și rezultatele, dar obiectivul principal este îmbunătățirea relațiilor de joc. Avem și patru jucătoare lipsă. Două dintre ele se află la lotul național, alte două sunt ușor accidentate. Antrenoarele au încercat să folosească unele handbaliste pe posturi unde nu au mai evoluat până acum", a precizat Sălăjan.

El a mai spus că adversarele și-au început stagiile de pregătire mult mai devreme.

"Echipele cu care am jucat au fost puternice. S-au întărit al fel de mult ca și noi. Dar au avut și unele plusuri. Craiova și Zalăul, de exemplu, aveau câte 6 meciuri de verificare la activ. Noi ne-am aflat la primele partide amicale dinaintea noului sezon", a declarat acesta.

"Mai avem de lucru, dar cred că suntem pe drumul cel bun. Încercăm să corectăm micile deficiențe care au mai rămas", a mai spus Sălăjan.

CSM Craiova s-a clasat pe locul 2 la acest turneu, cu 2 victorii. Pe poziția a treia s-a situat HC Zalău, iar ultima dintre ele a fost "U" Alexandrion Cluj. Competiția a fost câștigată de CSM Bistrița.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, "U" Alexandrion s-a clasat pe locul 10. HC Zalău a terminat campionatul pe locul 9, iar SCM Craiova pe poziția a 7-a. Bistrița a promovat la finalul sezonului trecut în primul eșalon handbalistic.

Ionica Munteanu și Florina Chintoan, două dintre jucătoarele care au lipsit din lotul Universității la acest turneu, se află în continuare la Rio. Ele urmează să dea piept, duminică, cu deținătoarea titlului mondial, Norvegia. În cazul unei victorii, selecționata lui Tomas Ryde se va califica sferturile de finală ale Olimpiadei.

La finalul săptămânii viitoare, handbalistele de la "U" vor participa la turneul amical de la Zalău.

Noul sezon din Liga Națională de Handbal Feminin este programat să înceapă pe 11 septembrie 2016. În ziua respectivă, "U" va juca în deplasare cu HCM Râmnicu-Vâlcea. Prima partidă de acasă va avea loc pe 18 septembrie, cu Măgura Cisnădie.

 

Comenteaza