Final de carieră pentru Horia Tecău, la BT Arena din Cluj-Napoca

Final de carieră pentru Horia Tecău, la BT Arena din Cluj-Napoca

Horia Tecău a ales Clujul pentru a pune punct carierei în tenis. România – Peru, duelul din Cupa Davis, se joacă în acest week-end în BT Arena din Cluj-Napoca, fiind ultimul meci din cariera lui Tecău.

Tenisul masculin românesc pierde ultimul mare jucători în activitate după ce Horia Tecău a anunțat că se retrage din cariera de sportiv. România – Peru se joacă sâmbătă, 27 noiembrie, respectiv duminică, 28 noiembrie, în barajul de accedere în Grupa Mondială din cadrul Cupa Davis. Meciul de la Cluj-Napoca, din sala BT Arena va ultimul pentru cariera lui Tecău.

Tecău, 36 de ani, s-a focusat în ultimii ani doar pe proba de dublu și a obținut rezultate admirabile. Sportivul născut la Brașov și-a atins de-a lungul anilor toate obiectivele importante și a decis să pună capăt carierei după Turneul Campionilor.

„Sunt copleșit de o mulţime de emoţii acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces.

Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a fost mesajul prin care Horia Tecău și-a anunțat retragerea din tenis după Turneul Campionilor.

Tecău va juca la Cluj-Napoca ultimul meci oficial din carieră după care se va retrage defintiiv. Ceremonia de retragere nu va fi la fel de spectaculoasă precum a fost cariera lui deoarece acesta va juca ultimul său meci din carieră fără spectatori din cauza pandemiei de COVID-19.

Comenteaza