Final de drum pentru Naționala U21. România a fost învinsă dramatic de Germania

Final de drum pentru Naționala U21. România a fost învinsă dramatic  de Germania
| Foto: facebook.com/EchipaNationalaOfficial

Susținuți de o importantă galerie, elevii lui Mirel Rădoi au pierdut în penultimul act al turneului final, în fața deținătoarei trofeului, scor 4-2.

Pe o căldură infernală, la Bologna, partida a avut un start echilibrat. Ritmul de joc nu a impresionat, jucătorii fiind afectați de temperatură. Deși Germania a părut că preia controlul partidei, românii au ținut bine de minge și chiar au fost periculoși. Totuși, elevii lui Stefan Kuntz au reușit să deschidă scorul, în minutul 21, prin Amiri. Germanii nu au condus pentru multă vreme, Hagi a obținut un penalty, iar Pușcaș a restabilit egalitatea.

Jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi au controlat partida până la finalul reprizei, iar în minutul 44, Hagi a trimis o pasă perfectă, Ivan a centrat excelent, iar Pușcaș i-a adus pe “tricolori” în avantaj. Atacantul lui Palermo a ratat o nouă ocazie, dar România a intrat în avantaj la vestiare, scor 2-1.

Actul secund a început cum nu se poate mai prost, Hagi a faultat în careu, iar Waldschmidt a egalat, deși Radu a fost pe minge. Campionii en-titre au mai avut o ocazie imediat după gol, dar Nedelcearu și Radu au rezolvat situația. Forcingul Germaniei a continuat, în timp ce românii au încercat să se remarce pe contraatac. Germanii au mai ratat ocazii mari, prin Waldschmidt și prin Nmecha. În cele din urmă, golgheterul turneului a marcat pentru 3-2. În prelungiri, Pașcanu l-a faultat pe Nmecha, iar Amiri a stabilit scorul final și a trimis Germania în finală.  

Echipe de start:

România: Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan - Băluță, Cicâldău (Ciobanu ‘69) - Man, Hagi, Ivan (Coman ‘55) – Pușcaș (Petre ‘87)

Germania: Nubel - Klostermann, Tah, Baumgarlt, Mittelstadt – Neuhaus (Nmecha ‘79), Eggestein (Maier ‘89), Dahoud, Oztunali - Waldschmidt, Amiri

Comenteaza