Finala Europa League. Chelsea și Arsenal dispută “Războiul Londrei” la Baku

Finala Europa League. Chelsea și Arsenal dispută “Războiul Londrei” la Baku
| Foto: uefa.com

Cele două formații din capitala Regatului Unit joacă un nou derby în acest sezon, de data aceasta în Azerbijan, iar miza este trofeul cele de-a doua competiții europene.

După ce s-au luptat în Premier League pentru un loc în Liga Campionilor, diferența fiind de doar două puncte la finalul sezonului, Chelsea și Arsenal își vor disputa și finala Europa League. Cele două rivale din Londra se vor afla la al treilea duel din acest sezon, după ce în campionat și-au împărțit victoriile. Chelsea a câștigat pe teren propriu, scor 3-2, în timp ce Arsenal s-a impus în retur cu 2-0. Ambele formații au început sezonul în Europa League și acum, una dintre ele va pune capăt stagiunii cu un trofeu continental în palmares.

Chelsea a făcut parte dintr-o grupă cu BATE Borisov, MOL Vidi și PAOK Salonic, pe care a câștigat-o fiind neînvinsă. Londonezii au trecut apoi de Malmo (5-1), Dinamo Kiev (8-0), Slavia Praga (5-3) și Eintracht Frankfurt (2-2, Chelsea învingătoare la penalty-uri). Poziția a treia ocupată în Premier League îi asigură deja formației lui Sarri locul în sezonul viitor al Ligii Campionilor, astfel că elevii italianului nu vor avea presiunea pe care o vor întâmpina “Tunarii”. La capitolul absențe, cele mai importante nume sunt Loftus-Cheek, Hudson-Odoi și Rudiger, în timp ce Kante este incert.

La fel ca și Chelsea, Arsenal a câștigat fără emoții o grupă din care au mai făcut parte Sporting Lisabona, Vorskla Poltava și Qarabag. Șaisprezecimile au adus un duel cu BATE Borisov (3-1), iar mai apoi în cale londonezilor au stat, pe rând, Rennes (4-3), Napoli (3-0) și Valencia (7-3). Presiunea sumplimentară pentru “Tunari” vine din faptul că o victorie i-ar asigura și un loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce echipa a încheiat pe locul al cincilea în campionat. Un avantaj pentru Arsenal va fi tehnicianul Unai Emery, care a câștigat de trei ori consecutiv competiția între 2013-2016, alături de Sevilla. Totuși, englezii nu se vor putea baza  pe Ramsey, Bellerin sau Mkhitaryan.

Echipe probabile:

Chelsea (4-3-3): Arrizabalaga - Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Alonso - Kante, Jorginho, Barkley - Pedro, Giroud, Hazard

Arsenal (5-3-2): Cech – Maitland-Niles, Mustafi, Koscielny, Papastathopoulos, Kolasinac – Xhaka, Torreira, Ozil – Aubameyang, Lacazette

Partida se va disputa de la ora 22:00 și va fi transmisă de Telekom Sport 1, Digisport 1 și Look Plus.

Comenteaza