Finală istorică la Australian Open! Nadal l-a învins pe Medvedev și a devenit cel mai titrat tenismen din istorie

Finală istorică la Australian Open! Nadal l-a învins pe Medvedev și a devenit cel mai titrat tenismen din istorie
| Foto: marca.com

Spaniolul Rafael Nadal l-a învins în finala de la Australian Open pe rusul Daniil Medvedev, depășindu-i astfel pe Novak Djokovic și Roger Federer la numărul de turnee de grand slam.

Rafael Nadal s-a impus duminică cu 2-6, 6-7 (5), 6-4, 6-4, 7-5 în faţa celui de-a doliea jucător al lumii, rusul Daniil Medvedev, campionul de la US Open.  Este al doilea trofeu câştigat de iberic la Antipozi.

Medvedev s-a certat cu publicul, care l-a încurajat pe alocuri zgomotos pe Nadal. A fost surprins în timp ce îi spunea arbitrului că „nu au minte”.

Meciul a durat 5 ore şi 24 de minute, fiind a doua cea mai lungă finală de Mare Şlem, după cea din 2012 dintre Nadal şi Djokovic (5 ore şi 53 de minute).

După acest succes, Nadal (35 de ani) a acumulat 21 de titluri majore (Mare Şlem), depăşindu-i pe Novak Djokovic (34 de ani) şi pe Roger Federer (40 de ani), rămaşi la 20 de titluri.

Sârbul n-a participat la această ediţie de la Australian Open, fiindu-i refuzată viza de intrare în Australia. Nici elveţianul n-a jucat, nefiind în formă după o accidentare.

Comenteaza