Florentin Pera, la primul test pe banca Universității. ”Îmi doresc să formez un grup unit”

Florentin Pera, la primul test pe banca Universității. ”Îmi doresc să formez un grup unit”
”Studentele” vor primi vizita liderului Dunărea Brăila, miercuri, 9 noiembrie 2016, în cea de-a zecea etapă din Liga Națională de handbal feminin.

Începând de duminică, Florentin Pera este noul antrenor al Universității Cluj. Tehnicianul de 36 ani a înlocuit-o pe Carmen Amariei, demisă la finalul săptămânii trecute.

De-a lungul carierei, Pera s-a mai aflat la cârma echipelor Mureșul Târgu Mureș, Cetatea Deva, Tomis Constanța sau CSM Roman. El a mai fost antrenor secund și la prima reprezentativă de handbal feminin. În perioada petrecută la Roman, Florentin Pera a ajuns de două ori în finala Cupei României și a bifat trei calificări consecutive în competițiile europene.

"Clujul reprezintă un club cu tradiție în handbalul din România. În acest moment conducerea mi-a propus un proiect pe termen lung. Echipa are în componență jucătoare tinere cu rate de proges și un potențial foarte mare, o parte din ele fiind în atenția echipei naționale.

Am mare încredere în aceste fete și îmi doresc să creez un climat propice de performanță, muncă și liniște în vedera realizării obiectivelor propuse. Vreau să formez un grup unit și vin cu sufletul deschis la U", a declarat noul antrenor al clujencelor pe u-cluj.ro.

"U" Cluj ocupă locul 10 în campionat, cu 10 puncte. "Studentele" au înregistrat până acum 3 victorii, o remiză și 5 eșecuri. Dunărea Brăila este lider, cu 25 puncte. Adversara clujencelor a bifat în cele nouă etape opt victorii și un rezultat de egalitate. Duelul de miercuri va fi primul test al lui Florentin Pera pe banca Universității.

"Ne așteaptă un joc foarte dificil, având în vedere că Dunărea Brăila este singura echipă neînvinsă din acest campionat. Avem nevoie de un joc exact, cu o apărare mobilă și disciplină tactică pe toată durata meciului. Nu am avut la dispoziție decât două antrenamente pentru pregătirea acestui joc, dar sper ca fetele să se mobilizeze și să lupte până la ultima picătură de energie", a mai spus Pera.

Partida dintre "U" Cluj și HC Dunărea Brăila se va juca miercuri seara, de la ora 16:00, la Sala Sporturilor Horia Demian.

Comenteaza