Florin Bercean, antrenor judo: La olimpiadă e nevoie de tehnici radical schimbate

Florin Bercean, antrenor judo: La olimpiadă e nevoie de tehnici radical schimbate
Antrenorul lotului naţional de judo, Florin Bercean, consideră că e necesară o schimbare radicală în ceea ce priveşte tehnica sportivelor sale, pentru a-şi putea surprinde contracandidatele la obţinerea unei medalii olimpice.

Tehnicianul a vorbit şi despre medalia de argint obţinută de Andreea Chiţu la Campionatul Mondial de la Celiabinsk din Rusia, după ce a fst învinsă în finală de Majlinda Kelmendi din Kosovo la categoria 2 de kilograme.

”Pentru judoul feminin românesc este a şasea medalie la campionatele mondiale. Este o medalie extraodinar de valoroasă pentru noi, o medalie care a venit după 33 de ani. Acum 33 de ani Nicolae Constantin a reprezentat România în finală şi a fost învins de un japonez foarte renumit. Practic obţinerea unei medalii este rezulatul unor străduinţe. A avut meciuri extraordinar de grele. Din păcate în finală noi ne-am pregătit să luptăm împotriva sportivei din Kosovo, dar încă nu suntem suficienţi de pregătiţi pentru ea, lucru care nu pot să spun că mă deranjează foare tare, pentru că mai avem un an jumate la dispoziţie şi trebuie să facem schimbări radicale în tehnică, efectiv să facem o surpriză la olimpiadă. Acest campionat mondial nu are nici o legătură cu olimpiada. Olimpiada e un altfel de concurs. Îmi doresc foarte mult să terminăm ciclul acesta olimpic cu o medalie. Sigur visul meu acela care e foarte grue de realizat,e ca fiecare să ia o medalie, dar este imposibil”, a spus antrenorul de judo Florin Bercean.

Cu ocazia vizitei ministrului tineretului şi sportului, Gabriela Szabo, la Cluj pentru a felicita echipa participantă la campionatul mondial din Rusia, Florin Bercean a discutat cu fosta mare atletă pe marginea problemelor pe care le întâmpină sportivele în vederea soluţionării lor.

”Am avut discuţii pe maginea sportului în general şi în mod special pentru judo. Nu avem nevoie de promisiuni. Eu cred că dânsă e mult mai practică fiind din sport. Anii trecuţi am fost la olimpiadă împreună. Eu consider că suntem vechi prieteni şi chiar colegi. În primul rând ar trebui criteriul să fie valoarea, competenţa, realizarea unor lucruri care duc spre promovarea sportului nostru, a României. Mai avem foarte puţin şi drumul acesta de şase benzi se îngustează şi devine de două benzi spre Rio. În preajma Jocurilor Olimpice se pune accent pe sportivii care se califică, pe federaţiile care au sportivi care trebuie să meargă la Rio şi să obţină nişte rezultate”, a încheiat Florin Bercean.

 

 

Comenteaza